Ainult üks kord: ansambel Radar tuleb kokku ja esitab Jaak Joala surematuid hitte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala
Jaak Joala Foto: Promofoto

Pirita kloostri varemetes kõlavad 7. juunil Jaak Joala aegumatud hitid, mida esitavad ainult selleks õhtuks taas kokku tulev ansambel Radar ja Koit Toome.

Radari bassist Raul Vaigla rääkis, et korra tulid nad Radariga taas kokku 2012. aastal tema 50. juubeli kontserdiks, enne seda mängisid Paap Kõlari, Sergei Pederseni, Aare Põderi ja Nevil Blumgergiga 1984. aastal

„Kahjuks Nevilit enam meie hulgas ei ole ja Paap enam pilli ei mängi, seega astub ansambel Radar nüüd üles koosseisus Sergei Pedersen (klahvpillid), Aare Põder (klahvpillid), Raul Vaigla (basskitarr) ning külalismuusikud Mikk Simson löökpillidel ja Jorma Puusaag kitarril,“ märkis Vaigla.

Jaak Joala kunagine õpilane Koit Toome sõnab, et kontsert saab olema ehe ja autentne. „Vanameistrid tulevad kokku, teevad proove ja tuletavad vanad lood meelde täpselt sellisel ehedal kujul, nagu need kunagi olid,“ ütleb ta „Olen Jaagu laule palju laulnud, aga oma seadetes, väikestes koosseisudes ja väikestel kontsertidel. Seekord on suur bänd ja need lood kõlavad autentselt, just nagu nad omal ajal 80ndatel kõlasid.“

Progeroki ja jazz fusioni kollektiiv Radar oli kuni 1983. aastani Joala saateansambel. Sel nädalal, 1. mail ilmus värske helikandja „Taas on päev“, millel kõlavad Joala esitatud laulud koos ansamblitega Kristallid ja Virmalised.

Kontsertõhtu „Jaak Joala kuldaeg“ on 7. juunil kl 19.00 Pirita kloostri varemetes. Pileteid saab juba osta Piletilevist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles