Vaiko Eplik uues laulus: armastus on tühi lori, ma ei taha olla ori

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Eplik.
Vaiko Eplik. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Muusik Vaiko Eplik avaldas täna värske muusikapala pealkirjaga «Jänkud». Lisaks mõnusale helikeelele, kõlavad laulus ka intrigeerivaid seisukohti väljendavad sõnad.

Värske singel on esimene lugu Vaiko juunis ilmuvalt 10. sooloplaadilt «Uus karjäär uues linnas». ​Uus album erineb eelmistest mitmel põhjusel/viisil. Näiteks kuuleb senisest vähem kitarre, nende asemel domineerivad trummimasin ja elektriklaver ning jõudumööda on Eplik püüdnud lugudes laulmise kõrval ka räppida.

Samuti on teemavalik ootamatum, marsi koloniseerimine, lame maa, jänkud, natsid ja armastus.

«Pärast viimast albumit «Kirevase» pidasin aktiivsest stuudiotööst umbes aastase pausi. Tegelesin hobi korras tantsumuusika või millegi sellelaadsega nime all Veokiplika. «Uus karjäär uues linnas» on omamoodi katse ühendada enda laulukirjutamisstiili vahepeal omandatud elektrooniliste käsitööoskustega,» sõnas Eplik.

Albumi kujundus põhineb Vaiko skulptorist õe Eike Epliku loodud objektidel.

Oma uues loos on mees võtnud armastuse suhtes kindlad seisukohad: «Pigem lähen sõtta, kui laseksin lihtsalt Sul end kinni võtta,» laulab ta. Hiljem lisades: «Armastus on tühi lori, ma ei taha olla ori.»

2013. aastal lahutas Vaiko oma abielu abikaasa Kristeliga, kellega koos kaks poega: Villem Richard ja Valter. 2012. aastal Kroonikale antud intervjuus tunnistas ta, et kuigi muusikategemine on igas aspektis kogu perega seotud, siis lapsed tema muusikat eriliselt ei fänna. 

Pärast lahutust on Vaiko oma eraelu hoidnud privaatsena ning avalikkusega jagab eelkõige oma loomingut. Seetõttu pole võimalik kindlalt väita, kas vastumeelsus saada «kinni võetud» on luule või tõsielul põhinev lugu.

Kuula Vaiko Epliku värsket lugu «Jänkud»:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles