«Reisikaja»: metsavaimude tõttu peab Amazonases vastutulija jalgu vaatama

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Jesse Kraft / PantherMedia / Scanpix

Tänases «Reisikaja» saates räägib Amazonase ekspert Ivo Tšetõrkin müstilise Peruu iseärasustest ja seal säilinud šamanistlikust kultuurist.

Amazonases on üks metsavaim, keda Ivo sõnul kõik kohalikud usuvad. «Tema nimi on Chullachaki või Shapishico ja temal on selline võime, et ta on nagu metsa kaitsevaim, kes tahab sind metsa eksitada ja ta võtab sinu sõbra kuju,» selgitas Ivo. Chullachaki tulevat sulle vastu ja näitavat, siis käega, et talle järgneksid.  

«Ja kui sa lähed, oled kohe sada kilomeetrit teises kohas metsa sees. Ja noh, kõnni sealt siis välja,» selgitas ta.

Sellist metsavaimu ikkagi kardetakse, teda on nähtud ja temast räägitakse. «Aga sulle on antud võimalus teda ära tunda, ja kui sa ta ära tunned, siis ta rääkida ei oska ja näitab oma tõelist palet,» kirjeldas Ivo ühte Amazonase uskumustes levinud tuntuimat vaimu.

«Reisikaja» saates räägib Ivo nii Peruu uskumustest ja vihmametsas ning mägedes levinud šamanismi erinevustest, loodusest, Machu Picchust kui ka Peruu maailmaklassi tasemel köögist. 

«Reisikaja» on reisiteemaline podcast, mis pakub nii ideid reisimiseks kui ka põnevamate rändude järelkaja. Saatejuhiks on Postimehe reisiportaali toimetaja Agaate Antson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles