Galerii: Itaalias peeti võigast maofestivali

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalias Cocullo nimelises linnas peetakse igal kevadel maopüügifestivali, millega austatakse linna kaitsepühak Dominicust. Pühaku kuju kaetakse värskelt püütud madudega ning see peaks kaitsma põllumehi maohammustuse eest.

Festa dei serpari ehk maopüügi festival toimub igal aastal mai alguses, kirjutas Telegraph. 

Festivali raames kantakse läbi linna pühak Dominicuse kuju, mis on kaetud elavate madudega. Madusid käivad paitamas nii lapsed kui täiskasvanud ning see peaks tooma õnne.

Kuigi Vatikan ei toeta sellist paganlike sugemetega festivali, on usujuhid lõpuks seda vähemasti aktsepteerinud. 

«See [festival] austab püha Dominicust ja pakub kaitset põldudel töötavatele inimestele maohammustuse eest,» selgitas üks kohalik. 

Kõige populaarsem madu festivaliks on nelitriip roninastik, kuna nagu nimigi ütleb, armastab see maoliik puude otsa ronida ja end okste ümber käänata. See aga tähendab, et madu jääb pühaku kuju külge terve festivali ajaks ilusti püsima. 

Nelitriip roninastik võib kasvada kuni kahe meetri pikkuseks ning mao kinni püüdnud inimene saab kangelase staatuse mitmeks aastaks.

Vaata kohalikku festivalimelu galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles