Elizabeth II otsib Buckinghami paleesse uusi töötajaid, kuid palk on üsna nigel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II
Elizabeth II Foto: George Rogers/SIPA / George Rogers/SIPA/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II esindajate teatel otsitakse Buckinghami paleesse uusi töötajaid, samas on teada, et hoolimata kuninganna 7,5 miljardi naela (8,4 miljardit eurot) suurusest varast on ta palgamaksjana üsna kitsi.

Uute töötajate otsimine on nigelate palkade tõttu olnud keeruline ning Buckinghami palees on töötajate vahetumine üsna sage, teatab mirror.co.uk.

Buckinghami palee
Buckinghami palee Foto: akg-images / Robert O'Dea / akg-images / Robert O'Dea/Scanpix

Kuninglik pere otsib näiteks uut  Demi chef de partie nimelist töötajat, kelle aastapalk on 21 750 naela (25 000 eurot) ja kuupalk 1827 naela (2100 eurot), teatab mirror.co.uk.

Buckinghami palees töötavad inimesed saavad tasuta söögi ja võimaluse elada palees.

Demi chef de partie tööülesandeks on koostada ja valmistada koos oma meeskonnaga pidulikke ja riiklikke lõuna- ja õhutusööke. Kokk ja ta alluvad peavad olema täpsed, puhtad, oskama häid maitseid luua, kuid samas olla rahaga kokkuhoidlikud.

Bankett Buckinghami palees
Bankett Buckinghami palees Foto: JOHNNY GREEN / AFP/Scanpix
Kokk. Pilt on illustreeriv
Kokk. Pilt on illustreeriv Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd/Scanpix

Buckinghami palee palkasid peetakse Londoni keskmistest väiksemateks ja selle tõttu ei joosta neile ametikohtadele tormi.

Lisaks koka ametikohale on Buckinghami palees vaba veel kümme ametikohta. Näiteks vajab Elizabeth II tütar, printsess Anne erasekretäri, kelle ülesandeks on printsessi kohtumiste kokkuleppimine, nende korraldamine ja kõnede ettevalmistamine. Selle ametikoha juures ei ole aasta- ega kuupalga numbrit ära toodud. Väidetavalt on printsess Anne valmis oskuslikule sekretärile maksma briti keskmisest kõrgemat palka.

Erasekretär. Pilt on illustreeriv
Erasekretär. Pilt on illustreeriv Foto: luciano de polo / PantherMedia / luciano de polo/Scanpix

Buckihami palees on veel vaba aedniku ja tema abilise, assistendi ja mitme koristaja töökoht.

Elizabeth II ja prints Philip koos Buckinghami palee vanemaedniku Claire Midgleyga
Elizabeth II ja prints Philip koos Buckinghami palee vanemaedniku Claire Midgleyga Foto: John Stillwell / AP/Scanpix

Näiteks on aedniku kuupalk 1480 naela (1700 eurot), tema abilise oma märgatavalt väiksem. Eriti väike on aga koristajate palk, jäädes alla nii briti kui Londoni keskmisele koristajate palgale. 

Buckinghami palee töötajatest teenib enim printsess Anne’i kontorijuht, kelle aastapalk on 29 232 naela (33 600 eurot) ja kuupalk 2436 naela (2800 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles