Tallinna lennujaamas hilinevad kõige rohkem tšarterlennud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuliiklus üle Tartu maantee. Pildil Smartlynx Estonia lennuk maandumas.
Lennuliiklus üle Tartu maantee. Pildil Smartlynx Estonia lennuk maandumas. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna lennujaama statistika näitab, et tšarterlendude täpsusele saab reisi planeerides kõige vähem loota. Näiteks mullu aprillis hilines lausa kolmandik kõigist lennujaama tšarterlendudest. 

Tallinna lennujaam vastas möödunud aastal viie punkti skaalal oma 83 protsendilise täpsusega neljale tärnile, mis on võrreldes veel pool aastat varasemaga isegi tärni võrra rohkem. Euroopa parimate, viie tärni lennujaamade täpsus ulatub üle 90 protsendi, vahendab ERR.

Lendude hilinemisi esines rohkem talveperioodil, vahemikus detsembrist veebruarini, mil punktuaalsus jäi keskmiselt 75 protsendi juurde. See tähendab, et veerand lendudest hilines üle 15 minuti.

Kõige ebatäpsemad on tšarterlennud. Mullu aprillis saabus ja lahkus õigeaegselt vaid 68 protsenti tšarterlende, sealhulgas Smartlynxi lendude täpsus oli 72 protsenti.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles