Turistid kimpus: kängurud kipuvad peksa andma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Peter Ott / PantherMedia / Scanpix

Paljude Austraaliasse reisivate turistide unistus on kängurut oma silmaga näha ning vahva loomaga ka üks foto teha. Selleks annavad turistid loomadele toitu, mis on kängurud aga agressiivseks muutnud.

Kuigi kängurud on pehmed ja armsad loomakesed, tuleb meeles pidada, et tegemist on siiski metsloomadega. Paljud turistid on Austraalias New South Walesis loomaga pilti tehes känguru rünnaku ohvriks langenud, kirjutas Travel+Leisure.

New South Walesis asuvat Lake Macquarie piirkonda külastavad nädalas tuhanded turistid, kes tahavad looduses elavate kängurutega pilti teha. Mitmed külastajad on meelitanud loomi pildile nii porgandite, saia, kui ka friikartulitega. Selle tulemusena on kängurud muutunud üha agressiivsemaks, kuna nüüd soovivad loomad inimeste toitu jõuga kätte saada.

Känguruid külastanud Anita Bielaszka kirjeldas, et teda ründas samuti üks isane känguru.

«Ta hüppas mu seljale, kuna olin põlvili ja kraapis mu jalgu,» sõnas Bielaszka ning lisas, et see hirmutas kõiki lähedal viibijaid. «See ei olnud suur vigastus ning oli rohkem hirmutav kui valus, aga minu asemel oleks võinud olla väike laps ning siis oleks asi koledaks läinud,» lisas naine.

Kängurute kasvava agressiivsuse tõttu nõudis Austraalia parlamendi liige Greg Piper rahvusparkidelt, tervise- ja keskkonnaministeeriumitelt olukorrale koordineeritud lahendust.

«Hoolimata arvukatest hoiatussiltidest, tulevad inimesed ikka ja annavad kängurutele tööstuslikku toitu,» sõnas Piper. 

«Hiljuti ründas üks känguru meest, kelle näole tehti seetõttu 17 õmblust,» lisas ta.

Piperi sõnul ei taha ta takistada inimestel kängurute külastamist, kuid tema arvates peaks ametkonnad olukorda paremini haldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles