Video: ahistajast produtsendi Harvey Weinsteini eksnaine Georgina Chapman avas suu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgina Chapman koos tütre Indiaga
Georgina Chapman koos tütre Indiaga Foto: BMBRO / MEGA/Scanpix

Möödunud aasta sügisel seksuaalse ahistamise skandaali sattunud produtsendi Harvey Weinsteini nüüdseks eksnaine, inglannast moelooja Georgina Chapman võttis esmakordselt pärast skandaali puhkemist sõna.

Chapman kommenteeris nüüd väljaandele Vogue oma eksmehe Weinsteini ahistavat käitumist näitlejannadega ja mehe vastu esitatud süüdistusi, teatab news.com.au.

42-aastase Chapmani sõnul ei pea ta end selles juhtumiks ohvriks, sest Weinsteinist lahku minnes seisis ta enda eest.

Harvey Weinstein ja Georgina Chapman
Harvey Weinstein ja Georgina Chapman Foto: Mike Blake / Reuters/Scanpix

«Ma ei ole selles juhtumis ohver. Olen lihtsalt naine vastikus olukorras, minusuguseid, kelle mees on mingi jama korda saatnud, on tuhandeid,» teatas tuntud moelooja Chapman.

Chapmani sõnul peitis ta pärast skandaali lahvatamist end maailma eest ega käinud viis kuud väljas. Ta elas sel ajal koos oma lastega pikaajalise sõbra, David Oyelowo ja tema naise Jessica juures Los Angeleses. Hiljemaga oma vanemate juures Londonis.

Georgina Chapman ja ta tütar India
Georgina Chapman ja ta tütar India Foto: BMBRO / MEGA/Scanpix

«Tundsin, et mind on alandatud ja solvatud ning ma ei pidanud vajalikuks end avalikkuses näidata. Tundsin, et mul oleks nagu lahtine haav, mis vajab paranemist. Ühel hommikul, kui olin vanematekodus trepist üles minemas, tekkis mul paanikahoog ja mu kopsudest lõppes õhk, see oli hirmutav,» meenutas naine.

Chapmani teatel ei läinud ta kohe psühhoterapeudi juurde, kuna arvas, et ta probleem ei ole unikaalne ja selle sammuga reedaks ta teised sama olukorras olevad naised.

Stressi tõttu kaotas ta kaalust viis kilogrammi, sest tal ei olnud isu. Samuti lahkas ta oma peas, et kuidas sai ta mees, kes on nende laste, seitsmeaastase tütre India ja viiese poja Dashielli isa, olla selline koletis.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: John Carucci / AP/Scanpix

«Mul võttis pärast skandaali lahvatamist aega, et saada aru, mis juhtus. Meedia lahkas kõiki pinnale tulnud ahistamisjuhtumeid ja lõpuks olin ma murdumise äärel. Mõistsin, et minu mehe puhul ei olnud mõned ahistamisjuhtumid, vaid neid oli kümneid. Teadsin, et pean lapsed sellisest negatiivsest keskkonnast kaugemale viima. Endale aga korrutasin, et olen olnud väga naiivne,» lausus Chapman.

Weinsteini eksnaise sõnul oli ta sisemuse terve emotsioonide kaskaad ja ta meeleolu kõikus.

Georgina Chapman
Georgina Chapman Foto: Cannes / PA Images/Scanpix

«Ma läbisin mitu vihaetappi, mitu enesehaletsuse ja segaduse etappi. Siis oli momente, mil ma nutsin oma laste pärast, kuna nad ei saa oma isaga koos olla. Vaatasin ka tulevikku ja küsisin, et kas mu lapsi jääb terve nende elu saatma isa «must märk», kuid lapsed armastavad oma isa,» jätkas moelooja.

Chapmani sõnul toetas teda raskel ajal USA poliitiku Hillary Clintoni nõunik Huma Abedin, kelle eksmees, poliitik Anthony Weiner kannab lapsporno omamise ja levitamise eest vanglakaristust.

Harvey Weinstein eitab näitlejannade seksuaalset ahistamist ja vägistamist. 

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX

Produktsioonifirmade Miramax ja Weinstein Company endisel juhil Harvey Weinsteinil olevat näpud nii põhjas, et ta ei suuda oma kahele lapsele lastetoetust maksta.  

Chapman andis möödunud aasta oktoobris pärast kümneaastast abielu lahutuse sisse ja jõudis selle aasta jaanuaris oma eksmehe Weinsteiniga vara suhtes kokkleppele, saades lahutusega kaheksakohalise summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles