Taskus näeb arstitudengite salajasi mõtteid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstitudengitelt oodati töid ka arvutigraafikas.
Arstitudengitelt oodati töid ka arvutigraafikas. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Neljapäevast, 26. maist on Tartu Tasku keskuse teise korruse aatriumis avatud näitus loomekonkursi “Arstitudengi salajased mõtted” parimatest töödest.

Konkursi ühe korraldaja Oliver Rosenbaumi sõnul on arstiteaduskonnas palju loomingulisi ja andekaid inimesi, kuid meditsiiniõpingute käigus ei avane neile enamasti võimalust oma kujutlusvõimet rakendada.

“Leidsime, et loomekonkurss, kus saab ennast väljendada eri kunstivormide kaudu, on selleks parim võimalik viis,” selgitas Rosenbaum. “Valitud konkursiteema, “Arstitudengi salajased mõtted”, on piisavalt lai, et kõik selle üle juurdleksid. Teema teeb põnevaks asjaolu, et näeme asju erinevas valguses. Seega avaneb näituse käigus kõikidele võimalus heita pilk arstide hingeellu ja nende varjatud mõtetele.”

Pea kaks kuud kestnud konkursile sai töid esitada kuues kategoorias: fotograafia, joonistamine/maalimine, arvutigraafika, essee, lühijutt ja luule. Peale arstiteaduskonna tudengite osalesid konkursil Biomeedikumi ja Tartu ülikooli kliinikumi töötajad. Konkursile laekus kokku 45 tööd.

Näitus on külastajatele avatud juuni keskpaigani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles