Video: kas ufokütid leidsid Marsilt tulnukakolju?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Marsil on tulnukakolju?
Kas Marsil on tulnukakolju? Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ufoküttide viimase aja üks lemmikpaikadest on planeet Marss, kuhu nii USA kosmoseagentuur NASA ja teiste riikide kosmoseagentuurid üritavad umbes 30 aasta pärast lennata ja seal inimasustuse luua.

Ufokütt ja vabakutseline ajakirjanik, 45-aastane ameeriklane Joe White leidis enda sõnul Marsi kulguri Curiosity fotosid vaadates sealt nüüd tulnuka fossiliseerunud kolju, teatab express.co.uk.

White’i arvates on Marsil asuv kolju, mis on osaliselt kivi sees, 90-sentimeetrit pikk ning seega oli selle kolju omanik umbes 4,5-meetrine. Kuna kolju on üsna lai, siis pidi ka selle olendi nägu lai olema, umbes selline nagu varastel inimestel.

Kas Marsil on tulnukakolju?
Kas Marsil on tulnukakolju? Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Marssi uurides tasuks kinnistunud dogmad ja doktriinid kõrvale jätta ning vaadata nähtavat selgepilguliselt, sest vaid siis avanevad huvitavad vaatepildid. Minu leiu puhul on selgelt näha kolju, selles olevad silmaavad ja lõuaosa koos hammastega» teatas ufokütt.

Kas Marsil on tulnukakolju?
Kas Marsil on tulnukakolju? Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ta lisas, et tegemist võib olla esimese tõendiga, et Marsil oli kunagi tulnukate tsivilisatsioon, mis millegi tõttu hävines, suure tõenäosusega tuumasõja tõttu, muutes selle planeedi elamiskõlbmatuks.

Kulgur Curiosity foto Marsi pinnamoest
Kulgur Curiosity foto Marsi pinnamoest Foto: NASA / REUTERS/Scanpix

White'i postitatud pilte näinute sõnul on kolju selgelt näha ja selles ei saa eksida.

Twitteri kasutaja Lauren Piantino kirjutas: «Marsil on palju, mida avastada ja niipalju, et NASA jõud sellest üle ei käi. NASA ei saa enam peituda mustvalgete piltide taha, sest värvipildid näitavad, kus on müstilised objektid».

NASA foto Marsist
NASA foto Marsist Foto: HOPD / AP/Scanpix

NASA ja teised kosmoseagentuurid peavad märke, mis väidetevalt viitavad Marsi kunagisele elule, kuulsusejanuste tegelaste väljamõeldiseks.

Püshholoogide sõnul tõlgendavad ufokütid Marsi fotodel leiduvat läbi oma kogemuse ja Maal oleva, otsides sarnasust. Seda fenomeni kutsutakse pareidooliaks.

Marsi kulgur Curiosity
Marsi kulgur Curiosity Foto: Uncredited / AP/Scanpix

Evolutsioonibioloogide sõnul oli varastel inimestel vaja eraldada oma hõimu liikmeid vaenuliku hõimu liikmetest ja selle tõttu tekkis mehhanism, mis aitas neil eristada inimesi teatud joonte alusel ehk ka selle puhul on tegemist pareidooliaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles