Ameeriklastest paar leidis aeda puid istutades varandust täis seifi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seif. Pilt on illustreeriv
Seif. Pilt on illustreeriv Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson/Scanpix

USAs New Yorgis Staten Islandil elav abielupaar istutas oma aeda puid, kui leidis roostes seifi, mille avamisel paljastusid kuldehted, teemandid, nefriit ja sularaha.

Maria Colonna-Emanuel ja ta abikaasa Matthew Colonna-Emanuel leidsid seifist ka kirja, mis viis nad vara omanikeni, kes osutusid nende naabriteks, teatab Daily Mail.

Ilmnes, et naabrite juures käisid 2011 murdvargad ja viisid nende seifi kaasa ning politsei ei leidnud murdvargaid ega seifi.

Paari sõnul käisid hirved nende aiapuude koort söömas ja selle tõttu otsutasid nad istutada aiaäärsetesse uusi puid, mis varjaksid aeda hekina. Puudeistutamise käigus leidsid nad metallist objekti, mida pidasid vanaks kaablikapiks, kuid selle avamisel said aru, et tegemist on seifiga.

Colonna-Emmanuelide sõnul oli sinu nende jaoks üllatav, kuid kõige enam üllatas neid seifis olnud kiri, kus olid seifi omanike nimed ja aadress.

Nad tegid internetiuuringu ja said teada, et see seif kuulub nende naabruses elavale perele. Nad läksid teatasid naabritele, mille nad oma aiast leidsid.

«Läksin naabrite jutule ja küsisin neilt, et kas nende koju on sisse murtud ja seif kaasa viidud. Nad vastasid jaatavalt,» lausus Matthew Colonna-Emanuel.

New Yorgi politsei kinnitas, et seda pere rööviti 2011. aastal ja murdvargad viisid kaasa seifi, milles oli vara 52 000 dollari eest.

Kuldehted. PIlt on illustreeriv
Kuldehted. PIlt on illustreeriv Foto: Catherine Scott / PantherMedia / Catherine Scott/Scanpix

Naabrid tänasid Colonna-Emanuele seifi ja väärisasjade tagastamise ja aususe eest.

Teemandid
Teemandid Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix
Dollarid. Pilt on illustreeriv
Dollarid. Pilt on illustreeriv Foto: Aliaksei Verasovich / PantherMedia / Aliaksei Verasovich/Scanpix

Paari teatel ei saanud nad leiu eest rahalist tasu, kuid tasu on kindlasti hea karma, mis neid kadunud asjade tagastamise eest ootab.

Ameeriklased panid seifi leiukohta leiu mälestamiseks keraamilise aiaelevandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles