Õnnelik õnnetus: joast 45 meetri kõrguselt alla kukkunud kolmeaastane jäi ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesi Pistyll Rhaeadri juga
Walesi Pistyll Rhaeadri juga Foto: Wikipedia.org

Kujutage ette, et te kukute Toompeal asuva Pika Hermanni tornist alla ja pääsete ühegi kriimuta. Just sellise imelise pääsemise osaks sai kolmeaastane laps, kes libises Walesis joast alla, tegi 45- meetrise õhulennu ja maandus vette.

Alla kukkunud poiss maandus umbes ühe meetri sügavuses Rhaeadri jões, kust ta leidis turist, kes ta välja tõmbas ja kiirabi kutsus, teatab standard.co.uk.

Poisiga oli koos ta tädi, kes üritas lapsel käest kinni hoida, kuid see ei õnnestunud. Tädi kukkus koos poisiga umbes 7,5 meetrit, kui tema pidas kinni ühe puu oks, kus ta oli kuni päästjate saabumiseni. Laps aga kukkus alla jõkke.

Walesi Pistyll Rhaeadri juga
Walesi Pistyll Rhaeadri juga Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Walesi politsei teatel leidis see õnnelik õnnetus aset möödunud pühapäeval, 13. mail Powys Llanrhaeadr Ym Mochnantis asuval Pistyll Rhaeadri joal.

Juhtumi tunnistajaks olnud Phil Facey sõnas meediale, et ta elab joa lähedal ning ta kuulis järsku karjumist ja nägi, kuidas seal matkanud mees väikelast veest välja tõmbas. Mees arvas, et laps oli uppunud, kuna oli näost sinine.

Kiirabi saabus 20 minutit hiljem.

«Laps oli šokis ja uimane. Parameedikud vaatasid ta läbi ja andsid esmaabi, kuid ei leidnud suuri vigastusi. Kuna laps oli uimane, siis jäi ta nende juurde veel ligi üheks tunniks. Siis lubati nii lapsel kui ta tädil koju minna,» sõnas mees.

Facey arvates on ime, et kõrgelt kukkunud lapsel ühtegi luud katki ei olnud ja ta üldse ellu jäi.

«Selles juhtumis oleks nagu mingi kõrgem jõud ta elu päästnud, samuti ta tädi oma. Juhtum oleks võinud ka halvemini lõppeda ja nad oleksid surnud,» lausus Facey.

Kohalike sõnul jalutasid laps ja ta tädi joa juures paigas, kus ei ole korralikku teerada ning on libe ja ohtlik.

Kolmest osast koosneva Pistyll Rhaeadri joa kõrgus on 73 meetrit, see on Walesis asuvatest jugadest kõige kõrgem.

Walesi Pistyll Rhaeadri juga
Walesi Pistyll Rhaeadri juga Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Walesi Pistyll Rhaeadri juga
Walesi Pistyll Rhaeadri juga Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles