Milline ilus žest peitub Meghan Markle'i pulmaloori taga?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa prints Harry värske abikaasa Meghan on sündinud Ameerikas. Oma pulmaloori valikul avaldas ta sümboolse žestiga suurt austust Suurbritanniale ja selle väärikale ajaloole.

Sussex'i krahvinnaks saanud Meghan Markle kleidi disainis Clare Waight Keller, kellest sai eelmisel aastal esimene naine ajaloolise prantsuse moemaja Givenchy kunstilise juhi ametikohal. 

Meghan Markle avaldas oma pulmaloori osas soovi, et teda saadaks Rahvaste Ühendusse kuuluvate riikide sümboolika. Nõnda sai loorile tikitud 53 lillemustrit, mis esindab igat ühendusse kuuluvat riiki. 

Rahvaste Ühendusse kuuluvad enamuses endised Suurbritannia kolooniariigid. Ühendus hakkkas moodustuma Briti impreeriumi nõrgenedes. 1926. aastal võeti vastu Balfouri deklaratsioon, mille alusel on Suurbritannia (metropol ehk emamaa) ja kõik tema dominioonid (Kanada, Austraalia, Uus-Meremaa, Lõuna-Aafrika Liit ja Iirimaa) võrdsed, ilma et ühelgi oleks teiste üle mingit võimu. Formaalselt astus see jõusse 1931 Westminsteri statuudiga. Hiljem on astunud ühendusse ka mitmeid riike väljaspoolt Briti impeeriumi. ​

Rahvaste Ühendusse kuulub ligi 2 miljardit inimest ehk 31% maailma rahvastikust. Ühenduse juht on Suurbritannia kuninganna Elizabeth II, see aga ei tähenda, et tal liikmesriikide üle mingit võimu oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles