Üksi lapsega reisimine võib lõppeda kinnipidamisega

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkusereisile sõitmine
Puhkusereisile sõitmine Foto: Uncredited / AP/Scanpix

Vanem ei pruugi selle peale tulla, et lapsega reisile minnes peab ta teise lapsevanema kirjaliku nõusoleku kaasa võtma. See on vajalik ka juhul, kui vanemad kasvatavad last ühiselt, kuid vaid üks neist läheb lapsega reisile.

Välisministeerium soovitab lapsega reisimisel uurida sihtkohariigi esindusest, milliseid dokumente sealne piirivalve reisijatelt nõuab. Kuna mitmetes välisriikides on üksi lapsega reisiva vanema puhul vajalik tõestada mõlema vanema nõusolek, soovitab ministeerium hankida kas vanemate lihtkirjalik nõusolek või vormistada suisa nõusolekut tõendav dokument notari juurest. «Sõltub eelkõige külastatava ja ka reisimarsruudil läbitavate riikide nõuetest,» seisab välisministeeriumi lehel.

Näiteks leiab nii USA, Kanada kui ka Lõuna-Aafrika Vabariigi välisministeeriumi kodulehekülgedel nõude või tungiva soovituse üksi lapsega reisiva vanema puhul teise lapsevanema kirjalik volitus või nõusolek esitada, et vältida peresisese lapseröövi ohtu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles