Video: Trumpilt kirja saanud inglise keele õpetaja parandas vead ja saatis kirja Valgesse Majja tagasi (11)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi kiri ja inglise keele õpetaja Yvonne Mason
Donald Trumpi kiri ja inglise keele õpetaja Yvonne Mason Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USAs Georgias Atlantas elav pensionil inglise keele õpetaja sai president Donald Trumpilt kirja, milles oli palju kirjavigu.

17 aastat inglise keele õpetajana töötanud Yvonne Mason otsustas presidenti ja ta kaaskondlasi õpetada, parandades vead ja saates kirja Valgesse Majja tagasi, teatab independent.co.uk.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Alex Brandon / AP/Scanpix

«Kui selle oleks kirjutanud põhikooli õpilane, oleksin andnud talle selle eest kolme miinuse. Kui aga keskkooliõpilane, siis kahe,» teatas õpetaja.

Õpetaja ei pannud Trumpilt saadud kirjale hinnet, kuid parandas vead ja saatis selle Washingtoni Valgesse Majja tagasi koos paranduste ja kommentaaridega. 

Donald Trumpi kiri ja inglise keele õpetaja Yvonne Mason
Donald Trumpi kiri ja inglise keele õpetaja Yvonne Mason Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Masoni sõnul käsitles kiri 14. veebruaril 2018 Floridas Parklandis Marjory Stoneman Douglas High Schoolis toimunud tulistamist, milles hukkus 17 inimest.

Õpetaja arvates ei kirjutanud seda kirja Trump ise, vaid keegi tema abidest, kuid ka see on üllatav, et Valges Majas kõrgel kohal olevad inimesed ei oska kirjutada.

«Kui saad riigiorganitelt kirja, siis ootad, et see vähemalt grammatiliselt õige oleks, kuid mulle saadetud kiri oli kohutav,» teatas õpetaja.

Yvonne Mason oli ligi 20 aastat inglise keele õpetaja Georgias Greenville’i kahes keskkoolis, jäädes möödunud aastal pensionile.

Õpetaja arvates on USA poliitikute seas ainult üks inimene, kelle kirjad on vigadeta ja vormistuselt ideaalsed. See on vabariiklasest senaator Lindsey Graham.

«Lindsey Graham ja ta abilised kirjutavad ideaalseid, vigadeta kirju. Nad oskavad koostada väga häid ametikirju, mille sisu on selge ja arusaadav,» teatas õpetaja.

Masoni sõnul oli talle Valgest majast saadetud kiri lisaks grammatilistele vigadele ka sisult ebaselge.

Trumpi ja Valge Maja töötajaid on ka varem nende kirjade ja neis leiduvate vigade tõttu kritiseeritud. USA president kommenteerib sageli Twitteris, kus tal on 52 miljonit jälgijat, kellele ei jää märkamata ta kirjavead ja näpukad.

Trumpi kõige kuulsam vigane sõna on «covfefe», samuti on ta teinud ta vigu paljude poliitikute nimede kirjutamisel.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Yuri Gripas / Reuters/Scanpix
Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles