Pildid ja video: maailma ühes kuivemas piirkonnas sadas kaheksa aasta jagu vihma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma üheks kuivamaks paigaks peetava Araabia poolsaare riike Jeemenit ja Omaani tabas orkaan Mekunu, millega kaasnes tugev tuul ja paduvihm.

USA ilmaportaali AccuWeather andmetel sadas neis kahes riigis paari päevaga sama palju vihma kui seal kaheksa aasta jooksul keskmiselt.

Jeemenit ja Omaani tabas orkaan Mekunu
Jeemenit ja Omaani tabas orkaan Mekunu Foto: HANDOUT / REUTERS

Mekunu teele jäi ka India ookeanis asuv, Jeemenile kuuluv Sokotra saar, mis oma ainulaadse taime- ja loomastiku tõttu kuulub UNESCO maailmapärandisse.

Jeemenit ja Omaani tabas orkaan Mekunu. Pildil Sokotra saar
Jeemenit ja Omaani tabas orkaan Mekunu. Pildil Sokotra saar Foto: Abdullah Morgan / AP

CNNi andmetel hukkus sellel saarel tormi ja vihma tõttu 11 inimest. Jeemeni valitsus kuulutas saarel välja hädaolukorra.

Paduvihmad on tekitanud Jeemenis maalihkeid, rohkem kui 40 inimest on kadunud. Tugev tuul on lõhkunud hooneid, autosid, puid, teid ja elektriliine.

Saudi-Araabia ja Araabia Ühendemiraadid saatsid orkaanipiirkonda abisaadetisi, eelkõige puhast hoogivett, süüa ja ravimeid.

Jeemenist liikus orkaan Omaani suunas, tabades mitut suurlinna, kaasa arvatud Salalahi, kus 26. mail tuli tuule ja vihma tõttu lennujaam sulgeda.

Jeemenit ja Omaani tabas orkaan Mekunu
Jeemenit ja Omaani tabas orkaan Mekunu Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS

Omaani meedia teatas, et orkaanis hukkus vähemalt kaks inimest. Üks oli 12-aastane tüdruk, kelle tuul paiskas vastu majaseina ning teine inimene hukkus, kui ta auto jäi maalihke alla.

USA meteoroloogide teatel nõrgenes Mekunu 27. mail troopiliseks tormiks.

Jeemenit ja Omaani tabas orkaan Mekunu
Jeemenit ja Omaani tabas orkaan Mekunu Foto: HANDOUT / REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles