Kristel Aaslaid: vahet pole, kas sul on jalas valge toss või Louboutin, sisimas oleme me kõik maakad (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Aaslaid.
Kristel Aaslaid. Foto: TV3

Saare naiste duo Öed ehk Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid andsid välja uue suvise videosingli «Rulli Rulli Rulli». Loo sõnad kirjutasid Öed enda südamest, ise.

Singel «Rulli Rulli Rulli» räägib suurlinna tüdrukutest, kes sooviksid igal võimalikul hetkel maale põgeneda. Tuuli Ranna jaoks on see unistuse täitumine: «See on linnaeestlase igapäeva unistus, veeta suvel võimalikult palju aega maal, looduses, kus vanaisa vana Lada ja ööbik laulavad koos duetti ning värskelt niidetud heina lõhn koos väikese koduveiniga viib mõtted rändama».

Kristel Aaslaiu jaoks peegeldab lugu seda ühte ja parimat kohta: «See on täpselt see mõnus koht suvel, kus sa ei muretse millegi pärast. Vahet pole, kas sul on jalas valge toss või Louboutin, sisimas oleme me kõik maakad ja tahame siit linnahullusest eemale, et korra pead ja hinge puhata - dressipüks ja vana särk seljas, mõõda vanaema maasikapeenraid joostes,» lisab Aaslaid.

Öed: Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid
Öed: Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid Foto: Liina Notta

Muusikaline mikstuur ammutab ekstrakti nii Saaremaa unelaulu pärandist kui ka kaasaegsest autotune'tud R&B'st. Käekiri, mis on iseloomulik loo produtsendile Bert Prikenfeldile, keda tituleeriti äsja ka teist aastat järjest Eesti Muusika Ettevõtluse Auhindadel aasta parimaks produtsendiks ja mixijaks-masterdajaks. 

Koos looga ilmunud video on filmitud Vabaõhumuuseumis, mis andis õige ruumi ja olustiku loo olemuse pilti üle viimiseks. Video idee autor ja režissöör on Mattias Naan: «Kristel küsis, kas ma tahaks neile video teha. Ja siis stabiilse koduse õhkkonna säilitamise nimel olin ma loomulikult (hea)meelega teemas. Millegipärast need Öed andsid mulle oma täieliku usalduse ja olid nõus ilma retsi meigita kaamera ees olema, mis oli vist mu ainuke konkreetne soov algusest peale. Kõik muu tuli hiljem.»

«Kui praegu peaksin videot filmikooli nõukogu ees kaitsma, siis ütleks midagi pastakast-välja-imetut nagu - filmisime enamus stseene kolme kaameraga, sest nii näitame, kuidas maaelu positiivseid külgi saab iga nurga alt näidata nii, et sisu jääb muutmatuks,» kommenteerib Naan.

Öed duo astus tugeva sammuga kohalikule muusikamaastikule märtsi alguses, kui anti välja esimene ja terav singel «Ära käpi mind». Koos videoga avaldatud lugu «Rulli Rulli Rulli» näitab muusikuid neile omasest küljest - ilmestades maal olemise armastust. Mõlemal naisel on muusikaliselt käsil ka enda sooloprojektid, kuid äsja moodustatud duona saavad nad just oma sõpruse muusikasse kanda.

Öed astuvad esmakordselt täispika kava ja lavashowga üles 5. juulil Õllesummeril, kus tuleb esitusele ka veel ilmumata lugusid. Ka sügisesed plaanid toovad kaasa uusi singleid ja kontserte.

Öed «Rulli Rulli Rulli» on tänasest väljas enamikes digikanalites. Vaata videot SIIT:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles