Dubai naisteleht on vaimustuses Tallinnas rattatrenni tegevast printsist ja kaunist Eestist (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai kroonprints Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum
Dubai kroonprints Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum Foto: Caro / Sorge / Caro / Sorge/Scanpix

Araabia Ühendemiraatide naistelehekülg kiidab Tallinnas sporti tegevat Dubai kroonprintsi šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoumi ja soovitab araablastel Gruusia asemel Eestis puhata. 

Väljaande emirateswoman.com kohaselt saavad dubailaste seas populaarseks need paigad, mida kroonprints külastab ja seega saab ka Eesti nüüd sellesse nimekirja panna. Portaal märgib, et Gruusias on juba liiga palju turiste. 

Dubai kroonprints Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum oma eralennukis
Dubai kroonprints Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum oma eralennukis Foto: Sergei Bobylev / Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Lehe teatel on kroonprints tuntud oma sportlikkuse poolest ja Eestis olles läks ta Tallinna rannapromenaadile jalgrattaga sõitma, tehes seda ramadaani ehk paastukuu ajal.

Šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid al-Maktoum
Šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid al-Maktoum Foto: Handout / AFP

«Prints läks jalgrattaga sõitma, kui on paastukuu, seega on ta heas sportlikus vormis, kuna see tegevus nõuab palju energiat ja vastupidavust,» kirjutab väljaanne.

Leht jätkas, et Nõukogude Liidust iseseivunud Eestis on palju looduskauneid kohti, kus kohalikel ja ka turistidel meeldib jalgrattaga sõita.

«Me ei tea, kus prints täpselt sõitis, kuid tegemist om ilusate paikadega, kus saab jalgrattaga sõita. Tripadvisori andmetel tehakse Tallinnas kolmetunniseid jalgrattatuure, mis on turistide seas populaarsed, kuid tundub, et prints sõitis enda valitud marsruudil,» kirjutas leht.

Instagrami jõudnud piltidel on näha, et printsi saatis jalgrattatuuril sõber Saeed Jabber Al Harbi.

Naisteleht märgib, et kroonprints osaleb Eestis Araabia Ühendemiraatide meeskonna koosseisus kestvusratsutamise võistlusel, võttes ette kõige pikema, 160 kilomeetri pikkuse distantsi.

Dubai kroonprints võistleb Eestis
Dubai kroonprints võistleb Eestis Foto: Karli Saul
Dubai kroonprints võistleb Eestis
Dubai kroonprints võistleb Eestis Foto: Karli Saul

Prints tutvus ka UNESCO maailmapärandisse kuuluva Tallinna vanalinnaga.

Dubai meedia teatel on Põhja-Euroopas Soome lahe ääres asuv Eesti hakanud end Dubais väga aktiivselt reklaamima turismimaa ja investeerimisvõimalusi pakkuva riigina. Dubai kaubanduskojal on plaanis avada seal Eesti võimalusi tutvustav agentuur.

Möödunud aastal tutvustasid Eesti firma Nortali esindajad Dubai ametnikele, kuidas arendada e-teenuseid.

Dubai on Araabia Ühendemiraatidesse kuuluva Dubai emiraadi haldus-, kaubandus- ja rahanduskeskus, ühtlasi kõige suurem linn Pärsia lahe ääres.

Dubai linn asub Dubai emiraadi põhjarannikul. 85 protsenti Dubai emiraadi elanikest, keda on üle 2,2 miljoni, elab Dubai linnas.

Dubai linn ja pilvelõhkujad
Dubai linn ja pilvelõhkujad Foto: KARIM SAHIB / AFP/Scanpix

Dubais on 65 pilvelõhkujat, mis on kõrgemad kui 200 meetrit ning neist 17 on rohkem kui 300 meetri kõrgused.

Kõrgeim on 2010. aastal valminud Burj Khalīfah, mis on oma 828 meetriga maailma kõige kõrgem ehitis. Ehitusjärgus on mitu üle 400-meetrist hoonet.

Maailma kõrgeim pilvelõhkuja, Dubais asuv Burj Khalifa
Maailma kõrgeim pilvelõhkuja, Dubais asuv Burj Khalifa Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles