Terrorist ei teadnud, et prints George’i lapsehoidja on saanud terrorismivastase koolituse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Teresa Turrion Borrallo ja kuninganna Elizabeth II
Maria Teresa Turrion Borrallo ja kuninganna Elizabeth II Foto: Pool / Reuters/Scanpix

Briti kodanikust Islamiriigi toetaja tunnistas, et ärgitas džihadiste ründama prints George’i kooli ja kohus mõistis ta terrorismis süüdi. Karistusotsus langetatakse 28. juunil.

32-aastane Husnain Rashid tegi oma üleskutsed internetis, lisades printsi kooli aadressi ning töödeldud pildid, millel on prints George’i näha islamisti relva ees, teatab newsweek.com.

Husnain Rashid
Husnain Rashid Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Nelja-aastane prints George õpib Londonis Batterseas asuvas koolis.

Terroriasjatundjate arvates ei teadnud Rashid, et prints George’i lapsehoidja, Maria Teresa Turrion Borallo on saanud terrorismivastase koolituse, kuidas ohtlikus olukorras olles lapsi kaitsta.

Lisaks hoiab Borallo ka prints George'i õde, printsess Charlotte'i ja väikevenda, prints Louisi, kes sündis aprillis. 

Prints George
Prints George Foto: JWMAL2 / James Whatling / MEGA/Scanpix

Prints Williami ja Cambridge’i hertsoginna Catherine’i poolt palgatud lapsehoidja Borallo on õppinud Briti mainekas, 1892. aastal asutatud guvernandi- ja lapsehoidjakoolis Norrlandi kolledžis.

Prints George'i lapsehoidja Maria Teresa Turrion Borrallo
Prints George'i lapsehoidja Maria Teresa Turrion Borrallo Foto: Pool / Reuters/Scanpix

Borallo õppis seal lisaks laste hoidmisele ja õpetamisele ka enesekaitset ja terrorismiohu korral tegutsemist.

Kuninglik lapsehoidja oskab väga hästi autot juhtida, saades sellega hakkama halbadel teedel, lumes, paduvihmas ja rünnaku korral. Samuti on ta läbinud võitluskunstide kursuse. Ta treenib, et end heas füüsilises vormis hoida. 

Maria Teresa Turrion Borrallo
Maria Teresa Turrion Borrallo Foto: Phil Noble / Reuters/Scanpix

«Norrlandi kolledžis õpetatake lapsehoidjatele tänapäeva globaliseerunud ja terrorismikütkes maailmas ellujäämist ning laste kaitsmist. Seda peab eriti hästi oskama prints George’i, tulevase kuninga, lapsehoidja,» teatas kuninglikust perest uudiseid edastav ajakirjanik Victoria Murphy.

Murphy andmetel õpetab Norrlandi kolledži lapsehoidjaõpilastele ohuolukorras tegutsemist Ühendkuningriigi terrorismivastase politseiüksuse üks eksjuhte. Lisaks füüsilisele treeningule õpetatakse, mida teha sotsiaalmeedia ähvardussõnumite korral ning siis, kui last tahetakse röövida või ta on röövitud.

«Õpetame, et laste heaolu ja turvalisus on prioriteet. Anname õpilastele teadmised ja oskused, kuidas nüüdisaegses maailmas lapsi kaitsta. Lapsehoidjad peavad oskama vajadusel käituda nagu nad oleksid märulifilmis,» selgitas Norrlandi kolledži juht Janet Rose.  

Maria Teresa Turrion Borrallo ja kuninganna Elizabeth II
Maria Teresa Turrion Borrallo ja kuninganna Elizabeth II Foto: Pool / Reuters/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles