Vaata! Lisaks Dubai printsile on Eestit külastanud teinegi ropprikas araabia valitseja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dubai printsi ootamatu külaskäik Tallinnasse, pani kihama kogu Eesti, nii kaugemalt kui lähemalt. Nii kõrge staatusega ja jõuka inimese saabumine meie väikesele kodumaale tundus suisa erakordne. Tuleb välja, et Eestit on külastanud veel teinegi uskumatult rikas araabia valitseja.

Sel pühapäeval avastavad Tuuli, Arbo, Andres ja Kristjan reisisaates «Meie aasta Iraanis» võimsat Iraani 2500 aasta vanuses Persepolises ja veel möödunud sajandil ülimoodsas luksuses kümmelnud šahhi paleedes. Pärsia šahh käis 1972.aastal Tallinnas. Reisi sisse jäi ka šahhinna sünnipäev, mida tähistati tol ajal ülimenukas restoranis Kännu Kukk. Šahhile meeldis seal niivõrd palju, et hakkas ettekandjatele kuldmünte tipiks jagama. Selle peale läks aga KGB väga ähmi täis ja korjas kõik mündid kokku. Pärast anti need küll tagastati ja püüti juhtunu maha salata. 

«Meie aasta Iraanis» on Kanal 2s juba pühapäeval kell 19.35!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles