Bill Clinton teatas, et ei näe vajadust Monica Lewinskylt vabandust paluda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Clinton
Bill Clinton Foto: William Balser / PantherMedia / William Balser/Scanpix

Ameerika Ühendriikide endine president Bill Clinton oli külaline kanali NBC saates Today, andes intervjuu oma uue raamatu teemal, mille ta kirjutas koos kirjanik James Pattersoniga.

Tegemist on põnevikuga «The President Is Missing» («President on kadunud»), milles USA president Jonathan Lincoln Duncan asub pärast küberrünnakut maailma päästma, teatab usatoday.com.

James Patterson
James Patterson Foto: wikipedia.org

Saatejuht Craig Melvin palus Clintonit, kes oli võimul kaks ametiaega 1993 – 2001, kommenteerida ka oma presidendiaja seksiskandaali, mis tõi kaasa uurimise ja ametivõimu kuritarvitamise süüdistuse.

Bill Clinton
Bill Clinton Foto: William Balser / PantherMedia / William Balser/Scanpix

President Clintonil ja 22-aastasel Valge Maja praktikandil Monica Lewinskyl oli seksisuhe, kuid Clinton eitas seda oma kuulsas telekõnes. Lewinsky oli Valges Majas praktikal 1995–1996. 

Monica Lewinsky
Monica Lewinsky Foto: wikipedia.org

Clintonit süüdistati valetamises suhte kohta, kuid senat vabastas ta süüdistusest.

Hiljem sõnas mitu Demokraatliku Partei esindajat, et seksiskandaali puhkedes oleks Clinton pidanud presidendiametist tagasi astuma.

Ekspresident sõnas nüüdses intervjuus, et ta ei näe vajadust kunagise skandaali tõttu Monica Lewinskylt avalikult vabandadust paluda ega tee seda ka eraviisiliselt.

«Ma ei suhtle selle naisega ega kavatse seda teha ka tulevikus. Palusin aastaid tagasi avalikult ja rohkem enam seda ei tee,» sõnas Clinton.

Monica Lewinsky andis selle aasta kevadel intervjuu väljaandele Vanity Fair, milles sõnas, et temast 27 aastat vanemal Clintonil oleks pidanud olema niipalju aru peas, et ei poleks teda seksile meelitanud ja oleks sellisest suhtest hoidunud. 

Monica Lewinsky
Monica Lewinsky Foto: wikipedia.org

Lewinsky lisas, et 1998. aastal lahvatanud seksiskandaali tõttu tekkis tal posttraumaatiline stress, mis kestis pikalt. Ta arvas aastaid, et seksimine toimus nende mõlema kokkuleppel, kuid alles #MeToo liikumise valguses sai ta aru, et teda kasutati ära ja siis tehti patuoinaks.

44-aastane Lewinsky on praegu USA üks tuntumaid küberkiusamise vastaseid aktiviste.

Clinton sõnas saate Today intervjuus, et kui ta praegu oleks president, siis ei seaks ta oma positsiooni seksiseiklustega ohtu.

Arvatakse, et tema sõnavõttu võis mõjutada üha enam jõudu koguv ahistamisvastane #MeToo liikumine ja paljude seksuaalse ahistamise juhtumite paljastumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles