Lufthansa filmis Venemaa kohta käiva reklaamvideo Ukrainas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Saksa lennufirma Lufthansa tegi Venemaal toimuva FIFA maailmakarikavõistluse jaoks reklaamvideo, kuid filmis selle hoopis Ukrainas. 

Video sai kiirelt pahameele osaliseks, kuna paljud vaatajad tundsid ära, et tegemist pole mitte Venemaa, vaid hoopis Ukrainaga, vahendas Airlive.net. Lufthansa vabandas esmaspäeval segaduse tekitamise eest ning eemaldas video oma kodulehelt. 

Sellegipoolest on reklaamklipp endiselt erinevates sotsiaalmeedia kanalites vaadatav.  

Video kujutab kahte sakslasest fänni, kes lähevad Moskvasse, et seal korrata kõike, mida nad neli aastat tagasi Rios tegid, kui Saksamaa võitjaks krooniti. Mehed kujutlevad end suvises riietuses vihmasel platsil külmetamas ning naudivad jõeäärset «randa». Video vaatajad märkasid aga kiirelt, et jõgi pärineb hoopis Ukraina pealinnast Kiievist.

«Me märkasime juba esimestest kommentaaridest, et see riivas mõnede vaatajate tundeid. Me siiralt kahetseme ja vabandame ning eemaldasime juba ka video kõigist sotsiaalmeedia platvormidest,» sõnas Lufthansa esindaja Boris Ogursky.

Lennufirma rõhutas Kyiv Postile, et video filmiti Venemaa asemel Ukrainas «logistilistel põhjustel» ning väitis, et reklaamimaailmas on see tavapärane praktika. 

Saksa ajakirjaniku Boris Reitschusteri arvates võtab see reklaam ideaalselt kokku Saksamaa suhtumise Venemaasse ja Ukrainasse ning rõhutab kui jabur see on. 

Reitschuster selgitas Facebookis, et Lufthansa filmis saksa vaatajaskonnale mõeldud video, mis reklaamib maailmale avatud Venemaad. Kuid tegelikult filmitakse see hoopis Kiievis, kuna Putini Venemaa ei ole maailmale avatud. «See on jabur!» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles