Depressiivne moemaailm: Kate Spade, Alexander McQueen ja teised loojad, kes lõpetasid traagiliselt

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailmakuulus moelooja Kate Spade leiti eile tema New Yorgi korterist surnuna, teadaolevalt kannatas ta sügava depressiooni käes. Paraku on moemaailmas aja jooksul üsna mitmed suurkujud omal valikul või traagilisel viisil siit ilmast lahkunud. 

  • Kate Spade 

55-aastase moelooja Spade’i surnukeha leidis tema Park Avenue'l asuvast korterist koduabiline. Väidetavalt poos naine end üles.

Kuulus moedisainer kannatas aastaid depressiooni käes, ent ei julgenud abi otsida, kartes, et see heidab halba valgus tema brändile, vahendab Daily Mail. 

Spade oli tuntud rõivaste, jalatsite ja juveelide disainerina, kuid eelkõige tõid talle tuntust tema loodud aksessuaarid.

Disainerit jäävad leinama 13-aastane tütar Frances Valentie ja abikaasa Andy Spade.

  • L'Wren Scott

2014. aastal leiti maailmakuulus moekunstnik L´Wren Scott oma kodust surnuna. Naise leidis tema assistent ning politsei teatas kohe pärast sündmuskoha uurimist, et tegemist ei olnud millegi kuritegelikuga.

 L´Wren Scott tegi enesetapu puues end üles. Scott oli 13 aastat koos ansambli Rolling Stones laulja Mick Jaggeriga. Jagger oli koos bändiga Austraalias kui ta naise surmast teada sai.

49-aastast Scotti peeti perfektsionistiks. Tema klientide ja fännide hulka kuulusid sellised kuulsused nagu modell Naomi Campbell, ajakirja Vogue peatoimetaja Anna Wintour ja lauljanna Madonna.

Kinnitamata andmetel oli Scottil väga suur kümnetesse miljonitesse dollaritesse ulatuv võlg ning oletatakse, et ta võis selle tõttu endalt elu võtta.

  • Alexander McQueen

2010. aastal sooritas briti moelooja Alexander McQueen enesetapu. 40-aastane moelooja otsustas lõpetada elu vaid mõni päev pärast oma ema Joyce'i surma. 

Tema tuhk puistati Skye saarele ning ta jättis oma koertele 50 000 naela, et nad saaksid elu lõpuni luksuslikku elu nautida.

McQueen valmistas ülikondi ka inglise troonipärijale prints Charlesile ning aastatel 1996 kuni 2003 nimetati ta neli korda briti aasta disaineriks. 1996. aastal sai temast Givenchy peadisainer ning hiljem ühendas ta jõud Gucciga.

  • Isabella Blow

Briti moeajakirjade toimetaja Isabella Blow sooritas mitu enesetapukatset enne, kui ta 2007. aastal umbrohumürki jõi ning suri. Ta oli disainer Philip Treacy muusa. 

Samuti avastas just tema maailmakuulsad modellid Stella Tennant'i ja Sophie Dahl'i ning ühtlasi ka moelooja Alexander McQueen'i. 

  • Peaches Geldof

Modell ja seltskonnatäht Peaches Geldof suri 2014. aastal heroiini üledoosi tagajärjel. 

25-aastane Peaches leiti oma kodust surnuna 7. aprillil, kuid majast ei leitud mingeid jälgi narkootikumidest. The Timesi andmetel kahtlustas politsei, et kahtlased esemed võidi majast enne saabumist ära koristada.

Peachesi 11-kuune poeg Phaedra oli surma ajal ema juures.

Toona oli tegemist justkui ajaloo traagilise kordumisega - Peachesi ema Paula Yates suri 41-aastaselt samuti heroiini üledoosi tagajärjel. 

  • Helmut Newton 

Maailmakuulus fotograaf Helmut Newton suri 2004. aastal autoõnnetuse tagajärjel. 83-aastase Newton'i juhitud auto sõitis vastu seina. 

Newton oli väga viljakas ja ulatuslikult jäljendatud fotograaf, kelle provokatiivsed, erootilise laenguga must-valged fotod olid Vogue'is ja teistes väljaannetes olulisel kohal.

  • Gianni Versace 

Itaalia moedisainer tapeti 1997. aastal oma maja ees Miami Beach'il, Florida osariigis. 50-aastase Versace'i mõrvariks osutus Andrew Cunanan, kes sooritas ise hiljem enesetapu. 

25-aastaselt kolis Giovanni Milanosse ja hakkas tööle moedisainerina. Aastal 1978 rajas ta moefirma Versace. Gianni õde Donatella Versace võttis pärast venna surma firma juhtimise üle.

KUI SUL ON MURE...

Eluliin kui abistamiskeskus on suunatud eelkõige üksikute, õnnetute, masendunud ja/või enesetapumõtetega inimeste emotsionaalseks toetamiseks. Nende kodulehele saad SIIT.

MTÜ Eluliin pakub lisaks emotsianaalsele toetusele ka psühholoogilist nõustamist (kriisiabi: debriefing-gruppe, EMDR; psühholoogilist rehabilitatsiooni: psühhodünaamilisi gruppe ja individuaalset nõustamist) sotsiaalset nõustamist erinevatele sihtrühmadele (inimkaubandusohvrid, prostitutsiooni kaasatud, sõltuvusega isikud, HIV- positiivsed isikud).

Eluliini emotsionaalse toe telefon:

Eesti keeles

655 8088

Vene keeles

655 5688

Tallinna psühholoogiline kriisiabi:

631 4300

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles