Printsess Estelle ja prints Oscar soovivad rootslastele head rahvuspüha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi printsess Estelle ja prints Oscar
Rootsi printsess Estelle ja prints Oscar Foto: instagram.com

Rootsis tähistatakse täna, 6. juunil lipupäeva, mis on samas rahvuspüha. Lipupäeva on 6. juunil tähistatud alates 1916. aastast, rahvuspüha päev alates 1983. aastast ning see päev on vaba päev alates 2005. aastast.

Rootsi kuningakoda pani oma leheküljele ja Instagrami pildi, millel kroonprintsess Victoria ja prints Danieli lapsed, kuueaastane printsess Estelle ja kahene prints Oscar soovivad rootslatele head pidupäeva.

Rootsi kroonprintsess Victoria, printsess Estelle ja prints Oscar
Rootsi kroonprintsess Victoria, printsess Estelle ja prints Oscar Foto: Sören Andersson/TT / TT NEWS AGENCY/Scanpix

Fotod on tehtud Victoria, Danieli ja nende laste kodu, Haga lossi trepil. Estelle kannab traditsioonilisi rahvarõivaid, millel domineerivad Rootsi lipu värvid sinine ja kollane.

Rootsi printsess Estelle ja prints Oscar
Rootsi printsess Estelle ja prints Oscar Foto: instagram.com

Rootsi kuningakoda on rahvuspühal avaldanud Estelle’ist pilte alates 2013. aastast kui tüdruk oli alles üheaastane. Kaheaastane prints on nüüd rahvuspühapildil koos õega teist korda.

Rootsi prints Daniel (seljaga), kroonprintsess Victoria, printsess Estelle ja prints Oscar
Rootsi prints Daniel (seljaga), kroonprintsess Victoria, printsess Estelle ja prints Oscar Foto: Sören Andersson/TT / TT NEWS AGENCY/Scanpix

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf, kuninganna Silvia, kroonprintsess Victoria, prints Daniel, prints Carl Philip, printsess Sofia, printsess Madeleine ja tema mees Christopher O’Neill osalevad mitmetel sündmustel, kaasa arvatud rahvuspüha kontserdil Stockholmis Skansenis.

Rootsi kuninglik pere: esireas kuninganna Silvia, printsess Estelle, kuningas Carl XVI Gustaf. Tagareas vasakult prints Daniel, prints Oscar, kroonprintsess Victoria, printsess Madeleine, printsess Leonore, Christopher O' Neill, prints Nicolas, printsess Sofia, prints Alexander ja prints Carl Philip
Rootsi kuninglik pere: esireas kuninganna Silvia, printsess Estelle, kuningas Carl XVI Gustaf. Tagareas vasakult prints Daniel, prints Oscar, kroonprintsess Victoria, printsess Madeleine, printsess Leonore, Christopher O' Neill, prints Nicolas, printsess Sofia, prints Alexander ja prints Carl Philip Foto: Jonas Eksträmer/TT / TT NYHETSBYRÃÖN/Scanpix

Rootsis valiti 6. juuni lipupäevaks ja rahvuspühaks, kuna sel kuupäeval 1523. aastal sai Gustav Vasast (eluaastad 1496 – 1650) Rootsi kuningas ning 1809 võeti vastu põhiseadus.

Gustav Vasa
Gustav Vasa Foto: wikipedia.org

6. juuni tähistamise algatas 1893. aastal Skanseni vabaõhumuuseumi rajaja, folklooriuurija Artur Hazelius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles