Väide: Kate Spade tegi enesetapu, kuna abikaasa tahtis lahutust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate ja Andy Spade
Kate ja Andy Spade Foto: SGSAN / ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Koduabiline leidis eile, 5. juunil New Yorgis Manhattanil Park Avenue korterist moelooja ja ärinaise Kate Pade’i surnuna.

Politsei teatel tegi Spade tõenäoliselt enesetapu, jättes endast maha hüvastijätukirja 13-aastasele tütrele Francis Beatrixile, teatab Daily Mail.

Kate Spade'i surnukeha äraviimine
Kate Spade'i surnukeha äraviimine Foto: Drew Angerer / AFP/Scanpix
Kate Spade
Kate Spade Foto: Bebeto Matthews / AP/Scanpix

Õe Reta Saffo teatel oli Kate’il pikka aega depressioon, mida ta ei olnud nõus ravima, kartes enda sildistamist «hulluks».

Kõmulehekülje tmz.com andmetel oli Kate Spade’i ja ta abikaasa Andy Spade’i vahel viimasel ajal lahkhelisid ning mees kolis nende ühisest kodust välja, üürides New Yorgis teises kohas korteri.

Kate ja Andy Sapde
Kate ja Andy Sapde Foto: SGSAN / ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Kinnitamata andmetel tahtis meest lahutust ja see oli Kate’is tekitanud varasemast sügavama depressiooni.

«Kate jättis tütrele lahkumiskirja, milles teatas, et armastab teda, kuid temaga juhtunu kohta peab laps küsima oma isalt, sest isa on selles süüdi,» teatas tmz.com.

Kate Spade
Kate Spade Foto: SGSAN / ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Väljaanne lisas, et oma äriga alustanud Spade’id abiellusid 1994. aastal ja nende tütar sündis 2005. aastal. Andy Spade oli väsinud, et ta naine oli pidevalt pinges ja depressioonis ja ta oli mais teatanud, et tahab lahutust.

New Yorgi kriminaalpolitsenike teatel ei leidnud nad Spade’ide korterist märke, et kuulus moelooja oleks tapetud ja ta mees paari ühisest kodust välja kolinud, vaid ta elas ikka koos oma perega.

Kate Spade’i õe Reta Saffo sõnul sai Kate kiiresti kuulsaks ja see rõhus teda, sest ta oli pidevalt avalikkuses ja meedias.

Kate Spade
Kate Spade Foto: ROSE HARTMAN / Sipa USA-USA TODAY NETWORK/Sipa USA/Scanpix

«Mu õde oli väga tundlik ja ei osanud sellist kuulsust oodata. Ta ei olnud vaimselt selleks valmis. Ta oskas äri teha ja tal olid head ideed, kuid tal ei olnud piisavalt paksu nahka, et sellises maailmas lõpuni vastu pidada. Ta abikaasa Andy toetas teda, oli tugisammas, kuid Andy väsis lõpuks,» lausus Saffo.

24. detsembril 1962 Missouris Kansas Citys sündinud Katherine Brosnahan õppis kohalikus katoliku tütarlastekoolis, jätkates hiljem õpinguid Kansase ülikoolis, kus õppis ajakirjandust.

Ta töötas pärast ülikooli naisteajakirjas Mademoiselle, saades moeosakonna vanemtoimetajaks.

Kate Spade
Kate Spade Foto: Globe Photos / Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

1991. aastal kohtus ta oma tulevase mehe Andy Spade’iga kui nad töötasid koos Phoenixis meesterõivaste kaupluses ja hakkasid tegelema ka ise moeloominguga, käivitades 1993. aastal oma firma. 

Kate Spade'i firma logo
Kate Spade'i firma logo Foto: John Nacion/starmaxinc.com / Starmax/PA Images/Scanpix

Kate ja Andy Spade ostsid New Yorgis üheksatoalise korteri 1999. aastal makstes selle eest 2,6 miljonit dollarit. Neil on ka viinamarjakasvatusmõis Californias Napa Valleys ja maamaja New Yorgi osariigis Southamptonis. 

Luksuslik kortermaja New Yorgis, kus Kate Spade elas
Luksuslik kortermaja New Yorgis, kus Kate Spade elas Foto: John Nacion/starmaxinc.com / Starmax/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles