Ameeriklane ei kahetse, et tagastas loto võidupileti õigele omanikule

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopilet. Pilt on illustreeriv
Lotopilet. Pilt on illustreeriv Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

USAs Kansases unustas klient talle võidu toonud lotopileti poekassasse, kuid aus poeomanik otsis kliendi üles ja andis selle talle tagasi.

Selgus, et tegemist oli piletiga, mis tõi selle ostnud mehele üks miljon dollarit, teatab news.com.au.

Pileti viis õigele omanikule tagasi Kal Patel, kellele kuulub Kansases Salinases Pit Stop kauplus.

Anonüümseks jääda soovinud mees ostis kolm lotopiletit Salinase lähedasest Lincolinist, kuid tuli kodukoha kauplusse kontrollima, kas mõni pilet on võitnud.

Dollaripakid
Dollaripakid Foto: Pedro Campos / PantherMedia / Pedro Campos/Scanpix

Kassas olnud müüja kontrollis lotopileteid, kaks piletit ei võitnud, kuid kolmas oli võidupilet, tuues mehele üks miljon dollarit. Selle aga unustas poodi külastanud mees letile.

Müüja helistas siis poe omanikule, et võidupilet unustati poodi. Omanik Kal Patel sai müüja kilrjeldusest aru, et tegemist on nende pikaajalise kliendi ja kohaliku mehega.

Patel istus autosse ja asus võidupileti omanikku otsima, kuid ei leidnud.

Mõni aeg hiljem nägi ta otsitud meest koos tema vennaga ja tal õnnestus nad kinni pidada.

«Ütlesin mehele, et ta unustas võidupileti minu poodi ja ta võitis ühe miljoni. See mees hakkas mu juttu kuuldes värisema. Ta ei uskunud alguses oma võitu,» meenutas poeomanik.

Kal Pateli sõbrad kritiseerisid teda, et miks ta lotopiletit endale ei jätnud, kuid ameeriklase sõnul ei tahtnud ta saada raha, mis tegelikult talle ei kuulu.

«Head teod aitavad sul elus edasi minna, halvad teod tulevad kummitama ja seavad teele takistusi. See on minu elufilosoofia. Tegin lotopiletit tagastades õigesti,» sõnas poeomanik.

Kansase Wichita advokaadibüroo DeVaughn James Injury Lawyers kuulis Pateli heateost ja otsustas teda aususe eest premeerida 1200 dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles