Huumorifestival Luige Nokk toob publikuni kaks seninägemata Kreisiraadio sketši

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreisiraadio.
Kreisiraadio. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Legendaarne meelelahutajatetrio «Kreisiraadio» on arhiivides tuulates leidnud kaks klippi, mis teadmata põhjustel vaatajateni jõudnud pole. Huumorifestival Luige Nokk tõttab appi, et väärt materjal ikka publikuni jõuaks.

«Kreisiraadio» nime alla koondatud sketšide tegelased on Hannes Võrno, Peeter Oja ja kahjuks meie hulgast lahkunud Tarmo Leinatamm, kes kehastavad erinevaid humoorikaid tegelasi. Nali algab tavaliselt juba tegelase nimest näiteks Rünno Richard Rein Kasepats Pidur, mis oli Tarmo Leinatamme lemmik väljamõeldud nimi. Karakterinimede hulk küündib juba üle saja, seega kõiki üles lugeda oleks keerukas. 

8.–10. juunini toimuval huumorifestivalil Luige Nokk näeb kahte uut Kreisiraadio šketsi, milleks on «Jõulubuss» ja «Plaksutajad». Maailma esilinastus toimub laupäeva õhtul festivali kinotelgis.

Sketš «Jõulubuss» räägib sellest, kuidas kolm jõuluvana tahavad lapsi röövida ja teevad selleks põhjalikumat eeltööd kui ükski kohusetundlik päkapikk. «Plaksutajad» toob kaamera tagant välja telemaastiku tunnustamata kangelased, kelle tööks on teha kõikvõimalikke hääli ja häälitsusi. Režissöör René Vilbre sõnul ei mäleta ta enam põhjust, miks need šketsid tele-eetrisse ei jõudnud. Siiski tõdeb tegija, et hiljuti neid üle vaadates tundis ta, et ajaproovile on need ilusti vastu pidanud.

Lisaks valivad nii tema kui ka näitleja Peeter Oja kolm oma lemmikšketsi, mille saamislugu üheskoos festivali kinotelgis külalistele täpsemalt avatakse. Tõsisele fännile mõeldud musta materjali on Vilbre erakogus palju, sest 7-minutilise klipi tegemiseks filmiti tavaliselt 20-40 minutit materjali.

Meenuta Urmas Lahe ja Urmas Lahe kohtumist Hanskan Tossiga:

Kolme päeva jooksul näeb Luige Noka pealaval, kontsertlaval, teatrimajas ning kinotelgis pooltsada tuntud Eesti näitlejat, koomikut, muusikut, luuletajat ja mustkunstnikku. Teiste seas astuvad ülesse Märt Avandi, Ott Sepp, Sepo Seeman, Jan Uuspõld, Egon Nuter, Märt Koik, Mattias Naan, Tigran Gevorkjan, Kaisa Selde ja Mart Müürisepp.

Piletid on müügil Piletilevis ja kohapeal. Igale etendusele on kohapeal müügil 200 teatripiletit. Tallinna kesklinnast väljuvad kolm korda päevas tasuta festivalibussid. Festivali väravad avatakse homme õhtul kell 17.00.

Lisainfot leiab festivali kodulehelt SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles