Igihaljas Jörberg hindab minevikulugusid: «Suur ahv» ei meeldi mulle üldse (1)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Jörberg
Üllar Jörberg Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti muusikamaailma legend Üllar Jörbeg andis üle mitme aasta esimese intervjuu ja rääkis Elu24-le, mida ta arvab enda muusikast. Suure üllatusena ütles ta, et talle ei meeldi laul «Suur ahv» mitte üldse.

Oma karjäärile tagasi vaadates sõnas Üllar Jörberg, et alguses on kõik ikka hea, aga pärast leiad ikka vigu. «Ega laulud ei ole kõik ühesugused. Kõik oleneb enesetundest. Mõnikord mõtled üldse, et ei olnud vaja seda lugu teha,» rääkis Jörberg.

Üllar Jörberg
Üllar Jörberg Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

«Näiteks see «Suur ahv». See oli ka rohkem Rannamäega ühekordne projekt. Ta on minu jaoks võib-olla natuke liiga lihtne. Võib-olla tänapäeva noortele läheb peale. Seal midagi laulda ei ole eriti. Ega ta tasemel ei ole jah. Kuidagi monotoonne ja pulli värk,» sõnas Jörberg.

«Võib-olla on see enesekriitika kah. Inimene ei pane endale ju sellist nime nagu suur ahv. Ma gorilla ei hakanud panema. Mulle kunagi meeldis neid ahvipilte vaadata. Sellest vist jäi,» lisas Jörberg ning meenutas, et tema hea sõber Onu Bella vist oli see, kes laulu sõnad kirjutas.

Üllar Jörberg
Üllar Jörberg Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Enda repertuaari kuuluvatest lauludest toob Jörberg välja elavad Hispaania lood ja hoogsad laulud. 

««Selline elu»,» tõi Jörberg välja. «Siis on üks suvine lugu «Mambo mererannas». Siis «Tantsin kogu elu». Sellised hoogsad lood. Kui kontserte väga pikalt ka ei tee, siis tuleks teha hoogsamaid lugusid. Rahvas jääb muidu soikuma. Mida sa ikka seal jutustad? Laulad ja rahvas kuulab. Ei peagi midagi tegema. Meeldib, ei meeldi. Ma arvan, et rahvale peaks meeldima,» lisas Üllar Jörberg lõpetuseks.

Üllar Jörgberg esines tänavusel Haapsalu jaanipäeva kontserdil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles