India naisnäitleja eneserahuldamise stseen tekitas rahvusvahelise skandaali

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swara Bhaskari mängitud stseen on tekitanud palju rahvusvahelist kriitikat.
Swara Bhaskari mängitud stseen on tekitanud palju rahvusvahelist kriitikat. Foto: AFP / Scanpix

Paljudes islamimaades on tekitanud suure skandaali India filmitööstuse versioon USA teleseriaalist «Seks ja linn», kus ühe stseeni ajal kajastatakse, kuidas naine dildoga masturbeerib.

«Seks ja linn», mis kanna Indias nime «Veere Di Wedding», kujutab naisi, kes joovad alkoholi, räägivad seksist ja vandumisest. Filmi peaosalisteks on neli sõbrannat ja kajastab nende suhteid, seksuaalseid vigureid ja seda kõik New Delhis. Peaosalisteks on neli tuntud India näitlejat Kareena Kapoor Khan, Sonam Kapoor Ahuja, Swara Bhaskar ja Shikha Talsania. 

Film oli vastuoluline juba enne selle 1. juuni esilinastust. Pakistani tsensuurikomitee keelas filmi oma riigis näidata, kuna see oli konservatiivse islamiriigi jaoks ebasobiv ja liialt vulgaarne, vahendas Metro.

Nüüd on pärast selle esilinastumist lahvatanud uus skandaal. Paljudele konservatiivsetele inimestele on ette jäänud filmi keskel olev masturbatsiooni stseen. Bhaskari mängitav tegelaskuju, kes on õnnetus abielus, masturbeerib dildoga. 

Üks inimene, kes läks filmi koos oma vanaemaga vaatamas, sõnas, et vanaemal oli pärast filmi häbi, et ta pidi midagi sellist nägema. 

Kuna filmi reklaamiti kui projekti, mis peaks suurendama naiste iseseisvust ja mõjuvõimu, siis imestas üks Twitteri kasutaja, kuidas seksstseen dildoga seda tegema peaks.

Näitlejanna Bhakar vastas sellele: «Masturbatsioon tähendab enda keha, seksuaalsuse omamist. Mõjuvõimu suurendamist. Kultuuris, mis vaikib, ignoreerib või häbivääristab naiste seksuaalsust, on stseeni, milles naine end rahuldab, näitamine naiste mõjuvõimu suurendamine».

Arvutused filmile on mitmekeskised ning kõikide skandaalide tõttu teenis see esimesel nädalal 7,4 miljonit dollarit. 

Filmi treiler: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles