Lotoga 700 000 eurot võitnud soomlanna rääkis, mida kõike ta selle rahaga teeb

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotovõitja. Pilt on illustreeriv
Lotovõitja. Pilt on illustreeriv Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Soomes Tamperes elav noor soomlanna ostis Eurojackpoti pileti ja võitis 2016. aasta kevadel 726 000 eurot, mis muutis ta elu.

Praegu 19-aastane naine mängis lotot üsna harva, kuid ta poiss-sõber mängis sageli ja ärgitas teda ka mängima, teatab iltalehti.fi.

«Minu poiss-sõber soovitas mul proovida Eurojackpoti ja ma ostsin lotopileti investeerides 20 eurot. Mõtlesin, et kas me peame pärast nii suurt väljaminekut vaid makarone sööma,» meenutas soomlanna.

Naine ja ta elukaaslane olid üllatunud, kui said kuulda suurest võidust.

Lotopilet ja eurod
Lotopilet ja eurod Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Paari teatel ei ole nad oma võiduraha veel investeerinud, peaaegu kõik on alles.

Nad kavatsevad maja ehitada ja auto osta. Naise sõnul peab ta läbima autokooli ja alles siis saab auto osta ning sõitma hakata.

«Mulle meeldib Hyundai Coupé, olen seda katsetanud. Kuna olen alles noor ja õpin sõitma, siis peaks kasutatud auto sobiv olema. Olen nõus auto eest maksma kuni 10 000 eurot. Hiljem saab uue ja kallima osta,» sõnas naine.

Soomlanna sõnul on ta lõpetanud kutsekooli, kuid ta ei ole oma alal tööd leidnud ning teenindajana töötamine kellast kellani ja vahetustega talle ei sobi.

«Kaalun, mida ma tegelikult õppida ja teha tahaksin. Astusin 15-aastasena kutsekooli ja ma ei teadnud siis, mida elult tahan, olin liiga noor. Nüüd vanemana saan teha kannapöörde ja asuda õppima midagu huvitavat,» jätkas naine.

Naine ja ta elukaaslane käisid osa raha eest reisimas paikades, kuhu nad ilma lotovõiduta ei oleks pääsenud. Nad kavatsevad ka investeerida, osta näiteks korteri, mille välja üürivad.

Eurod
Eurod Foto: Anna Maloverjan / PantherMedia / Anna Maloverjan/Scanpix

«Olime võitu saades töötud ja see lotoraha muutis meie elu, andes uusi võimalusi. Ma ei oleks kunagi arvanud, et saan midagi sellist,» nentis soomlanna.

Nii naine kui ta elukaaslane tahavad katsetada midagi erilist. Festivalidel nägid nad benji-hüppeid, kuid kuna nende eest küsitakse üsna soolast hinda, siis see jäi unistuseks.

Nüüd ei ole neil enam rahamuret ja nad kavatsevad selle ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles