Lennukis pommiähvarduse teinud reisija läheb aastateks vangi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Scanpix

Eelmisel aastal tegi Malaysia Airlinesi lennul reisija Manodh Marks õhus olles pommiähvarduse. Nüüd mõisteti mees oma rumala tembu eest 12 aastaks vangi.

Möödunud aastal 30.mail lendas Melbourne linnast Kuala Lumpurisse Malaysia airlinesi lennuk 220 reisijaga pardal. Mõni minut pärast lennuki õhkutõusu jooksis aga reisija Manodh Marks kokpiti ukse juurde ning hoides käes kummalist eset, ütles kaasreisijatele, et tal on kaasas pomm, kirjutas Airlive.net.

Kaasreisijad surusid kohe mehe maha ning lennuk pöördus tagasi Melbourne lennujaama. Selgus, et «pommiks» oli mehel lihtsalt kaasaskantav kõlar, kuhu ta oli külge pannud veel lisaaku.

Kohtunik Michael McInerney sõnas kohtus Marksile, et ta jooksis pilootide ukse juurde ning teatas, et tal on kaasas pomm. «Reisijad ja meeskond polnud mitte ainult murelikud, vaid veendunud, et sul on tõepoolest kaasas pomm. Võib vaid ette kujutada hirmu ja ärevust, mida kõik pardalolijad tundsid,» olid kohtuniku sõnad. 

Lisaks sellele toimus pommiähvardus õhkutõusu ajal, mis on kõige kriitilisem aeg lennu jooksul. Reisija tõttu hajus sellega ka pilootide tähelepanu, mis seadis kõik pardalolijad ohtu.

Marks oli enne lendu samal päeval just vabastatud psühhiaatriakliinikust ning võtnud ka ravimeid. Pärast lennuintsidenti vaatas psühhiaater Marksi ka kohe üle ning selgitas, et mees oli kuulnud karjuvaid helisid, arvas, et lennuk kukub alla ning mõtles, et peab midagi ette võtma.

Marks tuli 2016. aastal Austraaliasse Sri Lankalt ning hakkas seal ka psühhiaatrilist ravi saama. Nüüd ootab meest ees vähemalt üheksa aastane vanglakaristus, mille lõpus saadetakse ta tõenäoliselt ka riigist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles