Läheb lõbusaks: president Lennart avab suure huumorifestivali Luige Nokk

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Nuter
Egon Nuter Foto: Heigo Teder/Ugala

Tallinna lähedal Luigel algab täna õhtul Eesti läbi aegade suurim huumorifestival Luige Nokk, mille juhatab sisse president Lennart Meri Egon Nuteri kehastuses

Väravad avatakse juba kell 17. Avaõhtul esietendub teatrilaval Sepo Seemani monotükk „Mees ja mootorratta õpik”, mille aluseks on 70 aastat tagasi ilmunud mootorrattapiibel Arseni Palu sulest. „Teeme sealt siirdeid igale poole, mis keskealise mehe elu juurde käia võiks. Paljudel on selleks mootorratta omamine või sellega sõitmine, sest see jätab mulje kaasaegsest vabaduserüütlist,” räägib näitleja.

Reedel teeb oma elu esimese stand-up’i seriaalist „Naabriplika” tuntud Tola kehastav Kait Kall, kes peab debüüti ühtlasi oma trumbiks. „Kui Tigran on oma šašlõkinaljad ära teinud ja peab uut materjali tootma, siis minu esimene ülesastumine on igal juhul värske,” lisab mees.

Suurel huumorilaval esinevad avaõhtul teiste hulgas Tiit Sukk, Veikko Täär, Margus Prangel ja Taniel Kasemägi.

Kinotelgis teeb õhtul avaliku patsientide vastuvõtu teletohter Viktor Vassiljev. Menufilmist „Tulnukas” räägivad ausalt ja avameelselt režissöör Rasmus Merivoo, näitlejad Indrek Ojari ja Tarmo Põiklik.

Õhtu lõpetab hittpeosari „Ennu ratas”, mille seekordne erikülaline on Kuldne Trio.

Kolme päeva jooksul näeb Luige Noka pealaval, kontsertlaval, teatrimajas ning kinotelgis pooltsada tuntud Eesti näitlejat, koomikut, muusikut, luuletajat ja mustkunstnikku.

Teiste seas astuvad üles Märt Avandi, Ott Sepp, Jan Uuspõld, Märt Koik, Mattias Naan, Tigran Gevorkjan, Kaisa Selde ja Mart Müürisepp. Piletid on müügil Piletilevis ja kohapeal.

Tallinna kesklinnast väljuvad kolm korda päevas tasuta festivalibussid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles