Kristjan Järvi toob Baltic Sun lavale Eesti muusika paremiku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Järvi
Kristjan Järvi Foto: promo

18. juulil toimub Narva linnuses Baltic Sun festivali suurejooniline galakontsert, mille esimese osa kunstiline juht, maailmakuulus dirigent Kristjan Järvi toob kokku Eesti säravamaid popi, elektroonika, roki ja klassikaliste hoovuste muusikuid.

Noëp, Erki Pärnoja, keelpillikvartett Prezioso ja DJ Sander Mölder astuvad Narva linnuse lavale gala esimeses osas. Teises osas austab festivali lava ka legendaarne Anne Veski, kes esitab oma kustumatuid hitte. 

Noëp
Noëp Foto: Promo

«Oleme pikalt mõelnud, kuidas anda Baltic Sun festivalile võimas avapauk, ja otsustasime, et juba esimese päeva galakontsert peab sisaldama Eesti muusika erinevate stiilide läbilõiget. Kvaliteetse muusika maailmas ei ole head ega halba stiili – igaühes on oma säravad tähed, ning meil on hea meel, et festivali publik saab nautida tippude esinemist kohe esimesel päeval. Meil on au teha koostööd legendaarse Eesti dirigendi Kristjan Järviga, kes mitte ainult ei esine meie festivalil oma orkestriga, vaid hoolitseb kunstilise juhina ka avapäeva galakontserdi eest,» ütles Baltic Sun festivali direktor Oleg Pissarenko.

«Narva kui tulevikule suunatud, mitmekesine ja erinevate kultuuride ristmikul asuv linn sümboliseerib paljus osas Eesti muusikat. Mul on hea meel tuua Baltic Sun festivali lavale Eesti tippartistide kvintessentsi just selles vapustavas linnas, millest on saamas uus Eestimaa hitt,» kommenteeris Kristjan Järvi.

Anne Veski
Anne Veski Foto: Promo

18.-21. juulini Narva linnuse hoovis ja vanalinnas toimuv uus rahvusvaheline muusikafestival Baltic Sun toob suvisesse Narva Eesti ja välismaa artistide paremiku. Publikut rõõmustavad teiste seas sellised artistid nagu Alexander Rybak Norrast, Erja Lyytinen Soomest, ansambel The Crossroadz Venemaalt, Vaiko Eplik & Eliit, Radar & Koit Toome ning Curly Strings Eestist ja paljud teised. Esinejate nimekiri täieneb jätkuvalt ning muusikasõpru ootavad mitmed suured üllatused.

Värviline linnaprogramm avab Narva vaatamisväärsusi ning pakub muuhulgas ainulaadset võimalust sõita «jazzijahiga» piki Narva jõge mereäärsesse Narva-Jõesuusse. Kogu festivali vältel toimub Narva tänavatel, promenaadil ja parkides palju põnevat näitustest tantsuetteasteteni ja popup-kohvikutest laste mängupesadeni.

Esimene Baltic Sun on sünnipäevakink Eestile 100. juubeli puhul ja toimub EV100 pidustuste raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles