Trumpi ja Kim Jong Uni kohtumine toimus brutaalse minevikuga saarel

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ja Põhja-Korea diktaator Kim Jong Un kohtusid eile Singapuris Sentosa nimelisel saarel, kus teise maailmasõja ajal peeti sõjavangilaagrit ja hukati inimesi.  

Singapuri populaarseimaks puhkuspaigaks peetavat Sentosa saart külastab igal aastal pea 20 miljonit turisti ning koht on tuntud kaunite randade, uhkete kasiinode ja teemaparkide poolest, kirjutas news.com.au. Saarele pääseb vaid ühe silla kaudu maismaalt ja seetõttu oli saar privaatne paik kahe suurriigi juhi kohtumiseks.

Foto: EDGAR SU / Reuters / Scanpix

Saare nimi «Sentosa» tähendab rahu ja rahulikkust, kuid paar aastakümmet tagasi oli Sentosa saarel teistsugune nimi ja ka kuvand. Nimelt tunti seda kui Pulau Belakang Matit, mis tähendab «seljataguse surma saart». Singapuri rahvusraamatukogu juhatuse vahendusel on saar surnud sõdalaste vaimude paradiisiks, kelle kehad on maetud Sentosa lähedale, Pulau Brani saarele. 

1840. aastate lõpus levis Sentosa saarel surmav haigus. Teise maailmasõja ajal, kui Singapur alistus Jaapani vägedele (1942. aastal), oli Sentosal austraalia ja briti sõjavangide laager. Jaapani okupatsiooni ajal hukati saarel Singapuris elavaid hiinlasi, keda süüdistati Jaapani riigivõimu vastastes tegevustes. Süüalused olid suures osas tsiviilisikud, kes pandi seisma rivisse kahekilomeetrisel rannal, tulistati surnuks ja nende kehad visati merre. 

Singapuris asuva teise maailmasõja aegsete mälestusesemete näitusel on esindatud ka kollektsioon Sentosa relvade, laskemoonapunkrite ja käikude kohta. 1970. aastal tegi Singapuri valitsus Sentosa saarest turismipaiga ning saar sai endale nii uue kuvandi. Saarele asusid elama Singapuri rikkaimad inimesed ja sinna ehitati merevaatega villad, millest kallimad maksavad ligikaudu 40 miljonit dollarit. Trump ja Kim Jong Uni kohtumine leidis aset luksuslikus hotellis, kus enamike tubade hinnaks on 10 000 dollarit öö kohta.   

Foto: Caro / Thomas Ruffer / Caro / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles