Intsikurmu Festivalil esineb Islandi elektroonilise muusika lipulaev Kiasmos

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiasmo
Kiasmo Foto: Héðinn-Eiríksson / Pressifoto

Augusti alguses toimuval Intsikurmu atmosfäärifestivalil astub üles Islandilt pärit duo Kiasmos ehk BAFTA-võitjast helilooja Ólafur Arnaldsi ja elektro-popi meister Janus Rasmusseni ühine projekt.

Ólafur, keda kirjeldatakse sageli kui heliarhitekti, on tuntud ja tunnustatud unikaalsete elektrooniliste helide loomise poolest. Rasmusseniga liidab neid ühine armastus eksperimentaalse muusika vastu.

Möödunud aastal ilmus Kiasmose kauaoodatud album «Blurred», mille pealt võib leida Briti produtsendi Bonobo ja Saksa elektroonilise muusiku Stimmingu remiksitud palasid. 

«Pärast kaheaastast tuuritamist mõjus uue materjali kirjutamine nagu värske algus. Esialgne plaan oli varasemast materjalist midagi tumedamat kirjutada, aga Reykjaviki kevadel oli meie jaoks muud plaanid varuks, sest uus materjal sai tänaseni meie kõige helgem,» kirjeldab Janus Rasmussen. 

«Oli suur au, et meie albumi valmimisse andsid remiksidega oma panuse Stimming, kes on üks põhjuseid, miks me sellist laadi muusikat tegema hakkasime; ja Bonobo, keda me oleme kuulanud oma noorusajast peale,» lisab Ólafur Arnalds. 

3.-4. augustil toimub Põlvas Intsikurmu metsapargis kuuendat korda Intsikurmu muusikafestival, kus astub üles üle kolmekümne artisti meilt ja mujalt. Festivalipassid hinnaga 50 eurot on müügil Ticketeri keskkonnas kuni 12.06. Kuni 11-aastastele on sissepääs koos pileti ostnud täisealise saatjaga tasuta. 

Liitu sündmusega Facebookis ja jälgi Intsikurmu tegemisi Instagramis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles