Briti poliitikud peavad jalgpalli MMil esinevat Robbie Williamsit reeturiks, venelased aga solvajaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robbie Williams
Robbie Williams Foto: Dave Hogan / AP/Scanpix

Inglise poplaulja Robbie Williams esineb 14. juulil Venemaal jalgpalli maailmameistrivõistluste avatseremoonial Moskvas Lužniki staadionil koos vene soprani Aida Garifullinaga.

Ansambli Take That kunagise juhi Williamsi esinemine tekitab Venemaal nii hämmastust kui viha, põhjus peitub Williamsi 2016. aasta albumis «The Heavy Entertainment Show», kus on pala «Party Like A Russian», teatab independent.co.uk. 

Robbie Williams
Robbie Williams Foto: Martin Rickett / AP/Scanpix
Venemaa ooperilaulja Aida Garifullina
Venemaa ooperilaulja Aida Garifullina Foto: Leonhard Foeger / Reuters/Scanpix

See laul räägib pidutsemisest vene oligarhide viisil ning väidetavalt on palas viiteid ka Venemaa presidendile Vladimir Putinile.

Venemaa poliitikute sõnul naeruvääristab Williams oma palas «Party Like A Russian» vene ajalugu, kultuuri ja traditsioone, näidates  venelasi labase ja vulgaarsena. 

Muusik sõnas pärast skandaali puhkemist, et ta laulus pole sõnagi Putinist. Venelaste arvates üritas muusik end «puhtaks pesta».

2017. aasta sügisel jättis Williams ära kolm Venemaal toimuma pidanud kontserti. Muusik selgitas oktoobris Youtube’i videol, et ta jättis esinemised ära halva tervise ja terviseuuringute tõttu.

Rahvusvaheline jalgpalliföderatsiooni (FIFA) teade, et Williams esineb MMi avatseremoonial Lužniki staadionil, tekitas vastuseisu nii Ühendkuningriigis kui Venemaal.

Moskva Lužniki staadion
Moskva Lužniki staadion Foto: Aaron Chown / PA Wire/PA Images/Scanpix

Leiboristide paralamendisaadik Stephen Doughty kritiseeris Williamsit, et ta ei arvesta rahvusvahelise poliitilise olukorraga.

Doughty arvates peaks poplaulja viima end kurssi sellega, et Venemaa on teinud Süürias mitu õhurünnakut ja Venemaal diskrimineeritakse seksuaalvähemusi.

«Williams näitab Venemaal esinemisega, et ta kiidab heaks Putini režiimi, kaasa arvatud Venemaa sekkumise Süüria sõtta ja Krimmi annekteerimise. Williams on reetur, kui ta võtab oma esinemise eest tasu nii FIFAlt kui Vene võimudelt,» sõnas parlamendisaadik.

Doughty kolleeg, parlamendisaadik John Woodcock kommenteeris, et Williams on sõna otseses mõttes Putini propagandavankri ees. 

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik/Scanpix

«Williams ei ole arvestanud sellega, et Vene võimud panid märtsis Suurbritannias Salisburys toime rünnaku närvimürgiga Novitšok, mille ohvriks langes Venemaa endine luureohvitser Sergei Skripal ja tema tütar Julia. Minu silmis on Williams riigireetur,» sõnas Woodcock.

Julia ja Sergei Skripal, kes said kannatada Salisburys korraldatud närvigaasirünnakus 
Julia ja Sergei Skripal, kes said kannatada Salisburys korraldatud närvigaasirünnakus Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Williamsi esinemine MMi avatseremoonial ei ole pärast lauluskandaali esimene Venemaal ülesastumine. Popstaar esines mais jalgpalliklubi Arsenal omaniku Alisher Usmanovi korraldatud majandusfoorumi kultuuriprogrammis Peterburis.  

Jalgpalli maailmameistrivõistlused kestavad 14. juunist kuni 15. juulini, avamäng toimub 14. juunil Venemaa ja Saudi Araabia vahel Moskvas Lužniki staadionil.

Finaalmäng toimub samal staadionil 15. juulil.

Moskva Lužniki staadion
Moskva Lužniki staadion Foto: Yuri Cortez / AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles