Kes on need turistid, kes jätavad Eestisse maha kõige rohkem raha?

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Vaidas Bucys / PantherMedia / Scanpix

Kuigi Eestis kasvas sel aastal nii sise- kui välisturism ja riik on kogunud populaarsust ka konverentsiturismis, on meile olulisim, et turistid ka siin rohkem raha kulutaksid. 

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskuse juhi kohusetäitja Annely Vürmeri sõnul on Eestile iga turist seda kasulikum, mida enam ta siia raha jätab. Lennukiga Eestisse tulnud inimene kulutab siin keskmiselt 400 eurot, laevaga tulnud reisija 300 eurot ning maanteetranspordiga tulnud reisija keskmiselt 200 eurot. Lennukiga tulevate külaliste osakaal ulatub aga napilt 14 protsendini. 

Eelmise aastaga võrreldes kasvas Eestis nii välis- kui ka siseturism. Annely Vürmeri sõnul on riigi põhifookus suunatud Eestisse rohkem raha jätvate lennureisijate ja ärituristide Eestisse toomisele. Vürmer ütles, et Euroopast tulevate reisijate arvu mõjutavad olulisel määral ülestõusmispühad. Paljudes Euroopa riikides on esmaspäev vaba ja see annab põhjust teha lühike välisreis. 

Jaanuarist aprillini vaadeldava perioodi turistide ja nende veedetud ööde arv on sel aastal rekordiline. Venemaalt, Suurbritanniast, Jaapanist, Lätist ja Saksamaalt (k.a saksa sõjaväelased) Eestisse tulnud turistide arv on eelmise aastaga võrreldes suurenenud.

Väga positiivsena tõi Vürmer välja Venemaa turu – riigi turiste oli viiendiku võrra rohkem kui eelmise aasta aprillis ja see oli kõige rohkem kasvanud välisturg. Kasvas ka Jaapani turg, valdavalt saabuvad Aasia turistid Eestisse Soome kaudu ja nad on hakanud Soomes ööbimise asemel eelistama edasisõitmist, sealhulgas Eestisse.

«Eesti on Baltimaade seast konverentsisihtkohtade liider»

Eestist on saanud aina populaarsem sihtkoht konverentsiturismis. Konverentsituristid kulutavad Eestis keskmisest rohkem raha ning hästi korraldatud äriüritused toovad siia uusi külalisi ja fänne, ütles Annely Vürmer.

Tallinn on rahvusvahelises konverentsisihtkohtade edetabelis tõusnud 61. kohalt 50. kohale ning Tartu hoiab 119. kohta, edestades Istanbuli ja Cambridge’i. Baltimaade seas on Eesti aga konverentsisihtkohtades liider. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles