Prantsusmaal avatud näitus toob külalised kastist välja

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jochen Schoenfeld / PantherMedia / Scanpix

Sel kuul avas Prantsusmaa lõunaosas asuval Porquerollese saarel näituse kunstimuuseum Fondation Carmignac, mis lisab tavapärasele kunstikogemusele huvitava vindi. 

Fondation Carmignaci avanäitusel, mille nimeks on „Sea of Desire” („Kire Meri”), saab näha kunsti suurkujude (Sandro Botticelli, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Gerhard Richter, Jean-Michel Basquiat jm) teoseid, kirjutab Travel and Leisure. Kunstielamus algab juba enne näitusele jõudmist. Külastajad peavad läbima paadiga veerandtunni pikkuse teekonna üle mere, et jõuda maismaalt Porquerollese saarele ning seejärel jalutama läbi metsa muuseumihoonesse.

Modernse kunstiga täidetud villas tervitatakse külastajaid saabumisel joogipoolise pakkumisega. Seejärel juhatatakse nad paljajalu mööda liivakivipõrandaid näitusele, mille eesmärk on luua side inimese ja teda ümbritseva keskkonna vahel. Külastajate arv on aga näitusel piiratud — vaid 50 külastajat võib näitusele iga poole tunni tagant siseneda — et muueseum ei oleks ülerahvastatud. 

Muuseumihooneks on kunagine talumaja, mis asub alal, kus filmiti kuulsa prantsuse režissööri Jean-Luc Godard film „Pierrot le Fou”. Hoone ligikaudu 2000 ruutmeetri suurust ruumi katab klaaslagi, mis jätab efekti, justkui hõljuks vesi pea kohal. Porquerollese saar asub Port-Cros`i rahvuspargis ja muuseumi alale on istutatud sidrunipuud ning mimoosid ja mõne sammu kaugusel on ka meri. Muuseumitöötajad julgustavad külalisi minema enne või pärast näitust ujuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles