Tallinn Art Week rändas Telliskivi loomelinnakusse: sai turgu, pinksi ja perfonksi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Art Week haaras viiendal päeval Telliskivi loomelinnaku, tuues huvilisteni kunstimarketi Sveta baaris ja kordumatu performance'i ArtDepoos.

Tallinn Art Week'i viies päev tõi kaasa Telliskivis avatava Sveta kunstimarketi, ArtDepoos toimuva kunstnik Jaanika Peerna ainulaadse performance'i «Liustike Eleegia» ja jätkuva BFM'i filmiprogrammi ning kunstinädala peanäituse «Katedraal tehnikale».

Õhtu jätkus kunsti ning mõnusa äraolemisega Telliskivis asuvas Sveta baaris, kus oli välja pandud palju põnevat: ART by Sveta tõi rahvani värvilise kompoti täis kunsti, performatiivseid etteasteid, muusikat ja luulet, samuti oli ürituse raames avatud kunstiturg.

New Yorgis elav ja Eestis üles kasvanud kunstnik Jaanika Peerna tõi kodumaale uue versiooni oma maailma eri paigus arendatud projektist «Liustike Eleegia» - moodustub installatsioon ja koos publikuga sündiv erakordne performance. Eestis toimub projekt kaheosalisena ning saab alguse täna ArtDepoo galeriis.

Balti Filmi-ja Meediakooli filmiprogrammi teisel seansil on peamiseks märksõnaks «inimene-masin». Näitamisele tuli kaks filmi, mis on loodud filmiõppe kursuse poolt, ähmastuvad piirid tegelikkuse ja virtuaalse reaalsuse vahel, mängu tulevad robotid, kriitilised noodid e-riikluse suunal, mälu ja säilimine.

Tallinn Art Week on 2016. aastal alguse saanud festival, mille eesmärgiks on kaasaegse kunsti toomine laiema publikuni. Üritust korraldab NOAR.eu: Eesti Kaasaegse Kunsti Keskkond, mis pakub veebis ühtset platvormi Eesti ja Baltikumi kaasaegse kunsti paremikule, koondades endas ca 2000 teost enam kui 200 erinevalt kunstnikult.

Rohkem infot TAW kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles