Sillamaa ebaedust Eurovioonil: ma ei saanud bussiga sõita, sest inimesed olid nii vihased

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Sillamaa
Janika Sillamaa Foto: Facebook

1993. aastal osales 17-aastane Janika Sillamaal idabloki riikidele mõeldud eelvoorus Sloveenias, kus sai Andres Valkoneni looga «Muretut meelt ja südametuld» seitsme osaleja seas viienda koha ning suurele eurolavale ei pääsenud.

Sillamaa meenutas Vikerraadio saates «Aeg peatub», et nuttis pärast võistlust lahinal, kuid eestlaste suur pettumus jõudis talle kohale kodumaale naastes. «See inimeste tohutu viha ja see, et ma ei saanud isegi bussiga sõita, sest inimesed olid nii vihased,» rääkis Sillamaa, kuid lisas, et ta ei heida seda inimestele sugugi ette. «Ma olen ju kõrvalt näinud, kuidas minu vanaonu läheb spordivõistlusi vaadates väga närvi, kui keegi midagi valesti teeb. See on puhas emotsioon, mida ei saa inimestele ette heita,» ütles ta MENU vahendusel.

25 aastat tagasi, 3. aprillil 1993, tegi Eesti esimese katse jõuda Eurovisiooni finaalkontserdile. Sloveenia pealinna Ljubljanasse kogunesid seitsme riigi muusikud, et võtta mõõtu, kes kolm saavad suurele Eurovisioonile, nende hulgas Janika Sillamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles