Moskvas rahva sekka sõitnud taksojuht sai jalkafännidelt peksa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvas rahva sekka sõitnud taksojuht Anarbek Chingiz.
Moskvas rahva sekka sõitnud taksojuht Anarbek Chingiz. Foto: REUTERS TV / REUTERS

Laupäeval Moskvas rahva sekka sõitnud autojuhi motiivid pole endiselt täielikku kinnitust saanud. Hetkel on õhus ka terroriküsimus, samas võis tegemist olla õnnetusega. Oli kuidas oli, kuid õnnetust pealt näinud jalkafännid olid pikemalt mõtlemata valmis meest karistama.

Moskvas toimub praegu jalgpalli MM. Kohalike elanike ja suursündmusele kaasa elama tulnud fännidele saabus suur šokk kui taksojuht järsku autoteelt kõnnideele keeras ning rahva sekka sõitis. Kohalike võimude teatel sai juhtunus vigastada 8 inimest, kellest 7 inimese seiskord stabiilne kuid ühe oma tõsine. 

Juhtunule reageerisid koheselt temperamentsed pealtvaatajad, kes taksojuhti omakohtu läbi karistada püüdsid ning autoust lahti rebides talle rusikaga näkku virutasid. Enda sõnul suurest hirmust ära tapetud saada, pistis mees jooksu. Pealtvaatajate sõnul karjus mees ära joostes «See ei olnud mina!».

Esmalt väitis mees, et juhtunu oli õnnetus ning rahva sekka sõitis ta kogemata. Seejärel muutis oma tunnistust lisades, et õnnetuse põhjustas hoopis üleväsimus, mistõttu ajas segamini piduri ja gaasi. «Tahtsin peatuda, et üks jalakäija üle tee lasta, tahtsin vajutada pidrit aga ühtäkki vajutasin gaasi,» selgitas mees oma väsimusest tekkinud segadust. Oma tegu näis ta väga kahetsevat. Ülaltoodud videos on näha, et ühtki jalakäijat, kelle üle tee laskmiseks mees peatuma oleks pidanud, ei olnud, ning juht pidi rahva sekka sõitmiseks autot järsku ja palju keerama. Ühtki jälge alkoholist, ega muudest narkootilistest ainetest mehe verest ei leitud. Küll aga on algatatud menetlus uurimaks mehe võimalikku seostatud terrorismiga, sest autojuhiload on ta omandanud Kõrgestanis, mis on islamiusuline endine Nõukogude Liidu vabariik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles