Oscari-võitja Sandra Bullock keeldub igas filmis tegemast seda ühte asja (2)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Bullock.
Sandra Bullock. Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

Hiljutises intervjuus andis Sandra Bullock teada, et tal on karjääri algusest igas filmis klausel, et ta ei tee seksistseene. Lisaks sellele on naine alati keeldunud mängimast ka tüüpilist naistegelast.

«Ma ei ole sedasorti inimene, kes tahaks filmida end vahekorra ajal, et välja selgitada, mis nurga alt ma parim välja näen,» sõnas ta ajakirjale Sunday Times. «Ma ei taha teada, mismoodi ma parim välja näen. Ei taha seda näha. Ei taha seda kuulda. Seega, ei tee ma seda ka filmis».

53-aastane näitlejanna sõnas, et ta on pidanud üsna paljude asjade pärast oma karjääris võitlema, kuna ei ole tahtnud mängida tüüpilist naistegelast. Ta tunnistas: «Ma olen kogu aeg öelnud: kas see ikka peab olema tavaline naine-saab-mehe narratiiv? Kui seal ongi romantiline stseen, kas see siis vähemalt ei võiks naljakas olla?»

Sandra Bullock. REUTERS/Lucas Jackson/Files
Sandra Bullock. REUTERS/Lucas Jackson/Files Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Bullock on tuntud komöödiafilmide poolest, sellele vaatamata on ta teinud ka palju häid draamasid ja on ka koos George Clooneyga kosmoses seigelnud. Kahe lapse ema ütles: «Komöödia on mind alati paelunud. Selle abil ma olen ellu jäänud. See on turvaline, kuna mina sean tempo.»

Kuigi Bullock on tuntud komöödiafilmide poolest, siis sai temast kõige enam teeninud naisnäitleja, kui mängis peaosalist filmides «The Blind Side» ja «Gravity». Esimese eest sai ta ka parima naispeaosatäitja Oscari. Bullock tunnistas, et suurte palgatšekkide saamine õnnestus tal tänud sellele, et ta leidis feministist advokaadi, kes ütles talle, et ta ei pea filmirolli vastu võtma lihtsalt sellepärast, et seda tehakse. Aga sellele vaatamata tundis ta piinlikkust.

«Kui ma teenisin esimese suure palga, siis inimesed ei õnnitlenud mind. Mind rünnati eri viisidel. On raske uhkust tunda, kui sa ei tunne, et sa väärid seda,» sõnas Sandra Bullock Metro vahendusel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles