Prantsuse endine staarjalgpallur Éric Cantona: miks on Neymaril peas spagetid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Éric Cantona
Éric Cantona Foto: Phil Noble / Reuters/Scanpix

Brasiilia jalgpallikoondise ründaja Neymar, kodanikunimega Neymar da Silva Santos on üllatanud sageli oma ebatavaliste soengutega, ilmudes nüüdsele MMile Venemaal taas uue soenguga.

Brasiilia esimene kohtumine oli 17. juunil Šveitsiga, tulemuseks oli viik 1:1, teatab AFP.

Neymar
Neymar Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Väljakule ilmunud Neymari soengut hakati kohe sotsiaalmeedias kommenteerima. Seda võrreldi kuldse retriiveri, laulja George Michaeli 1980. aastate soengu kui kunagise rokistaari Elvis Presley soenguga.

Eric Cantona
Eric Cantona Foto: Oli Scarff / AFP/Scanpix

Oma sõna ütles sekka ka Prantsuse kunagine vutistaar, 52-aastane Éric Cantona, kes küsis, et miks on brasiillasel, 26-aastasel Neymaril juuste asemel spagetid.

Cantona avaldas Instagramis pildi, millel teda on näha peas keedetud spagetid ja käes Neymari foto.

Pildi juures on tekst: «Neymar style.... spaghetti al dente?»

Pärast Cantona kommentaari ja fotot muutus Neymari soeng sotsiaalmeedia meemiks ning veel mitmed arvavad, et tuntud brasiillase juuksed on nagu spagetid. 

Cantona on varem avaldanud arvamust, et noorema põlvkonna tippjalgpallurid pööravad liiga palju tähelepanu oma välimusele ja üritavad sarnaneda modellidega.

Éric Cantona
Éric Cantona Foto: Phil Noble / Reuters/Scanpix

Cantona jalgpallikarjäär algas Prantsusmaa Auxerre’i klubis, kus ta oli alates 1983. aastast põhimeeskonnas. Ta mängis veel Marseille’, Bordeaux’ , Montpellier’ ja Nîmes’i klubides.  

Alates 1992. aastast mängis ta Inglismaal Leedsi Unitedi klubis. 1992. aastal siirdus Manchester Unitedi, kus 1997. aastal oma karjääri jalgpallurina lõpetas.

Manchester Unitediga tuli Cantona neli korda Inglismaa meistriks ning 143 mängus Premier League'is lõi 64 väravat.

Prantsusmaa jalgpallikoondises mängis Cantona 45 mängu ja lõi 20 väravat.

Manchester Unitedi fännide silmis on Cantona seni pooljumal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles