Liina Kersna: minister Janek Mäggi, kes kihutab keset päeva vilkuritega, näitab vaid oma lapsikut ja ülbet suhtumist (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Riigihalduse minister Janek Mäggi sõitis Võrumaale visiidile uhkelt alarmsõidukis ja vilkurite saatel. Riigikogu liige Liina Kersna peab sellist käitumist aga ülbeks, üleolevaks ja lapsikuks.

«Alarmsõiduki õigus on lisaks ministritele ka mitmetel tippametnikel, mõeldud kasutamiseks kriisisituatsioonides,» kirjutab Liina Kersna sotsiaalmeedias.

«Ka minul oli nii peaministri büroo juhi kui valitsuskommunikatsiooni direktorina autos tõend, mis kinnitas õigust kasutada vilkureid,» lisab ta.  Õnneks ei ole Kersnal oma sõnul kordagi vajadust seda kasutada. «Selle kaheksa aasta jooksul, mil ma töötasin koos peaminister Ansipiga, ei kasutanud ka tema kordagi alarmsõiduõigust. See näitab, kui tõsine peab tänapäeva Eestis olema põhjus vilkurid tööle panna,» täpsustab Kersna.

Liina Kersna Facebooki sõbrad arutavad, ka kas selline käitumine on tõusiklikkuse märk või ministri eesõigus. Ajakirjanik Väino Koorberg usub, et tegu on poliitiku edavusega ja kirjutab postituse alla: «Olen nõus, see oli ohutuse küsimus, ja sellele rõhumist ei saa Ansipile, kes on rattaga sõites korra äärepealt surma saanud, ette heita.» Selline rattasõit peaministrina oli Koorbergi sõnul vaid poliitiline show. 

«Kui 49 päeva ametis olnud minister Mäggi viibinuks näiteks Võrus ja samal ajal oleks kutsutud kokku valitsuse erakorraline istung - jah, siis olnuks alarmsõidu kasutamine põhjendatud,» on Kersna veendunud. «Aga asja eest, teist taga, keset päeva vilkuritega kihutamine näitab lapsikut, üleolevat ja ülbet suhtumist nii konkreetsetesse kaasliiklejatesse kui kaaskodanikesse laiemalt,» on riigukogu liige nördinud. «Õigus ei anna automaatselt õigustust,» lisab ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles