Avariist õnnekombel eluga pääsenud Sibyl Vane võitleb hirmuga autosõidu ees

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibyl Vane. (Helena Randlaht)
Sibyl Vane. (Helena Randlaht) Foto: Helena Randlaht / Promipilt

Tänavusel Eesti Laulul kohalike muusikasõprade südameid võitnud Sibyl Vane on valmis saanud värske singli «I Don’t Drive». Heatujulise helikeele taga peituvad sõnad, mis reedavad lauljanna suured emotsioonid prast läbielatud õnnetust.

«Kaheksa aasta eest, 9. juulil olime teel ühele suvisele festivalile esinema, kui juht kaotas mäe taha jäänud järsus kurvis sõiduki üle kontrolli. Auto rullus üle katuse ja maandus kraavi. Täpselt massiivse kivi kõrvale ja väga rasketest tagajärgedest lahutasid meid mõned meetrid,» kirjeldab õnnetust laulev kitarrist Helena Randlaht.

«Õnneks olid meil kõigil turvavööd kinnitatud ja pääsesime ühegi füüsilise vigastuseta. Vaimselt jättis see õnnetus märksa tõsisema jälje ja sellest ajast pole mu lähikondlastele saladus, et autosõit on minu jaoks probleemne ja hirmutav,» avas Helena laulu sõnade tagamaid.

20. juunil avaldas Sibyl Vane oma veebilehel teise singli uuelt albumilt, mille salvestamisega bänd juba kevadest ametis oli. Lugu kannab pealkirja «I Don’t Drive» ja on ajendatud aastatetagusest tõsisest läbielamisest. Loo lavaversiooni saab kuulda 4. juuli õhtul festivalil Õllesummeril.

Lisaks bändile teeb loos kaasa Pärnu trompetist Karl Kivi. «I Don’t Drive» on salvestatud Pärnus Heliala stuudios ja selleks kasutati 24-realist lintmakki.

«Materjal, mille oleme oma kolmandaks albumiks kirjutanud, tundus lindi peale salvestamiseks väga sobiv. See, mida lint heliliselt võtab ja salamisi juurde paneb, on väga äge. See sobitus meie jaoks väga hästi sellesse konteksti,» kirjeldas Randlaht.

Sibyl Vane on Eesti alternatiirvroki trio, mille asutasid laulev kitarrist Helena Randlaht ja bassist Heiko Leesment Pärnus. Kaheksa aasta jooksul on bänd koostöös Läti plaadifirmaga I Love You Records avaldanud kaks täispikka albumit ja tuuritanud Euroopas. 2018. aastal osales bänd looga «Thousand Words» Eesti Laulu konkursil, kus žürii häältega jäädi lõpparvestuses teisele ja üldhäältega neljandale kohale.

Vaata täpsemalt SIIT ja kuula lugu: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles