«Söö niipalju kui jaksad» restoran läks kahe nädalaga pankrotti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Hiinas
Restoran Hiinas Foto: MARK RALSTON / AFP/Scanpix

Hiina edelaosas Sichuani provintsis Chengdus avati selle kuu alguses restoran, mida reklaamiti, et seal saab ühes kuus süüa 170 jüaani (23 euro) eest niipalju, kui keegi jaksab.

See restoran on nüüd kaks nädalat pärast avamist pankrotis, kuna iga päev käis seal söömas üle 500 inimese, kes toidu eest peaaegu mitte midagi ei maksnud, teatab abc.net.au.

Restorani klientideks hakanud tasusid kuumaksu ja said liikmekaardi, mille alusel seal söömas käisid.

Restoran ja külastajad Hiinas
Restoran ja külastajad Hiinas Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Osa klientidest andis oma kaarti pereliikmetele, sõpradele ja tuttavatele, kes selle alusel seal samuti tasuta süüa said. Hommikuti enne avamist moodustus restorani ukse taha järjekord ja see kadus alles pärast hilisõhtust sulgemist.

Restorani omanike sõnul tekkis neil uut restoranimajandamist rakendades üle 850 000 jüaani (100 000 eurot) suurune võlg ja nad olid sunnitud söögikoha sulgema.

Hiina sotsiaalmeedias mõnitati restoranipidajaid, kuid oli ka neid, kes kaasa tundsid. 

«Selle restorani omanik ei mõelnud oma äriplaani korralikult läbi ja selle tõttu tuli pankrott,» kirjutas Si Yan-Dubu Weibos.

Shao Xingfeng lisas, et restoraniomanik tahtis vist katsetada pankrotti minemist.

Veel üks lisas, et inimloomus ei muutu. Tasuta asjadele joostakse tormi ning hiinlased on valmis tasuta süüa saades end lõhki sööma. 

Restoraniomanikud sõnasid meediale, et nad olid mõningate tagasilöökide ja rahakaotusega arvestanud, sest tegemist on täiesti uuelaadse restoranikonseptsiooniga, kuid nad ei osanud aimata, et see toob kaasa pankroti.

«Me ei arvestanud, et peaaegu tasuta asja ahmitakse. See kehtib ka toidu kohta, sest inimesed ei osanud mõistlikult süüa,» nentisid omanikud. 

Hiina kokad
Hiina kokad Foto: Philippe Lopez / AFP/SCANPIX

Restorani kaasomanik Su Jie teatas, et nad loodavad saada toituainete tarnijate ja kokkadega kokkuleppele, et võlg neile ära maksta.

«Söö niipalju kui jaksad» restoran oli rohkem kui kümne miljoni elanikuga Chengdus väga populaarne.

Restoran ja kokk Hiinas
Restoran ja kokk Hiinas Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles