Milles asi? Oscari-võitjal Kobe Bryantil pole võimalik Ameerika filmiakadeemia liikmeks saada

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryant
Kobe Bryant Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Endine korvpallur Kobe Bryant sai viimastel Oscari valimistel maha unikaalse saavutusega - ta on esimene NBA võitja, kes on võitnud hinnatu filmiauhinna. Kui nüüd tehti selgeks, et LA Lakersi legendil pole võimalik Ameerika filmiakadeemia liikmeks saada.

Kobe Bryant ja lavastaja Glen Keane võitsid Oscari lühifilmide kategoorias oma animatsiooni «Dear Basketball» eest. Kui tavaliselt on võimalik kõikidel Oscari võitjatel ja auhindade nominentidel saada ka akadeemia liikmeks, siis Bryantilt on praegu see võimalus ära võetud, kirjutab MSN.

Aga auhinna võitjad ja nominendid ei saa automaatselt akadeemia liikmeks. Enam kui 8000 liikmega akadeemia liikmeks saab läbi hääletuse. Bryanti puhul kaaluti ka, kas ta peaks liikmeks saama, ning akadeemia animafilmide osakond kiitis tema liitumise isegi heaks.

Kobe Bryant
Kobe Bryant Foto: Getty Images/AFP/Scapix

Kuid akadeemia juhtivkomitee lükkasid osakonna otsuse ümber ning võtsid Bryantile mõeldud kutse tagasi. Kuigi animafilmide osakonnajuht Bill Kroyer on öelnud, et Bryant on näidanud üles huvi filmitööstuses kaasa lüüa, arvas komitee, et endine korvpallur peab ette näitama põhjalikuma karjääri filmitegijana, enne kui ta akadeemia liikmeks vastu võetakse.

Akadeemiat on viimastel aastatel kritiseeritud liikmete värbamise strateegia standardite langetamise eest, kui liikmeteks võetakse inimesed, kes ei ole piisavalt kaua filmitööstuse kaasa teinud. Aga Bryanti väljajätmine näitab, et kriitika ei ole alati õigustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles