Pidid ja video: Kate Spade maeti, kuid peret tabas veel teine tragöödia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklannast moelooja Kate Spade leiti 5. juunil ta New Yorgi kodust surnuna ning vaid päev enne Spade’i matust suri ta isa.

Pere teatas, et nad kaotasid kaks kallist inimest peaaegu korraga, 55-aastase Katherine Noel Brosnahani ja ta 89-aastase isa Earl Frank Brosnahan Jr-i, edastab news.com.au.

Kate Spade
Kate Spade Foto: JBOLA / Jay Biggerstaff / MEGA/Scanpix

«Teatame sügava kurbusega, et Kate’i isa suri 20. juunil 89 aasta vanuses. Ta põdes pikka aega rasket haigust ja ta süda oli armastatud tütre surma tõttu murtud. Earl Frank oli surres ümbritsetud pereliikmetest,» teatas pere.

Kate Spade’i matus toimus 21. juunil Missouris Kansas Citys, mis oli tema sünnilinn. Kohal olid nii pereliikmed, sõbrad kui äripartnerid.

Kate Spade'i matus toimus 21. juunil Kansas Citys. Matusekorraldaja Kate Spade'i urniga
Kate Spade'i matus toimus 21. juunil Kansas Citys. Matusekorraldaja Kate Spade'i urniga Foto: JBOLA / Jay Biggerstaff / MEGA/Scanpix

Isa sõnas enne oma surma, et ta tütre matuseteenistus toimub samas Kansas City kirikus, kus Kate’i vanavanemad abiellusid.

Kate Spade õppis nii Kansase kui Arizona ülikoolis ajakirjandust ja tahtis saada teleajakirjanikuks, kuid moepisik sai võitu ja pärast ülikooli lõpetamist läks ta tööle moeväljaandesse Mademoiselle.

1993. aasta asutas ta koos oma abikaasa Andy Spade’iga omanimelise moefirma.

Andy Spade’i sõnul kannatas ta abikaasa aastaid depressiooni all ning ta vajas psühhiaatrilist abi, võttes ka depressiooniravimeid.

Kate ja Andy Spade
Kate ja Andy Spade Foto: JBOLA / Jay Biggerstaff / MEGA/Scanpix

Mehe teatel elasid tema ja ta naine lahus, kuid suhtlesid üksteisega iga päev. Nad ei plaaninud lahutada, vaid võtsid lihtsalt hingamisruumi.

Andy Spade’i sõnul mõjutas ema surm väga nende 13-aastast tütart Frances Beatrixi, kes oli ema enesetapu ajal koolis ega teadnud juhtunust kuni 5. juuni õhtuni.

Kate ja Andy Spade müüsid oma firma 2006. aastal, kuid 2016. aastal  asutasid uue firma Frances Valentine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles