Üliõpilasfestivali Gaudeamus avatseremoonia vaatemäng rabas tuleshowga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul, 22. juunil, algas Tartus rahvusvaheline üliõpilasfestival Gaudeamus, mis tõi kokku ligi 4500 kõrgetasemelist esinejat Eestis, Lätist ja Leedust. Festival ühendab valguskunsti, muusika, koorilaulu ja tantsu eriliseks jaanipäevale pühendatud vaatemänguks.

Emajõe kaldal kanti festivali avaetendusena ette Carl Orffi kuulsa kantaadi «Carmina Burana» parimad palad ja publik nägi ulatuslikku lavalist vaatemängu tantsude, efektsete kostüümide,  dekoratsioonide ning valgus-, vee- ja püroefektidega. Etendusse on kaasatud Eesti parimad heli-, valgus- ja videokunstnikud.

Avaetenduse dirigent oli Tõnu Kaljuste ja lavastaja Mart Koldits. «Carmina Buranat »esitavasid Tartu ja Tallinna ülikoolide koorid ja sümfooniaorkester. Tuleskulptuuride kunstnik oli Tiiu Kirsipuu, muusikajuht Edmar Tuul, videokunstnik Aljona Movko, valguskunstnik Ringo Muhhin ja lavastusjuht Indrek Leht.

Vaata galeriid Kassitoomel toimunud festivali rongkäigust, tule süütamise tseremooniast ja avaetendusest SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles