Video: miks Sussexi hertsoginna kannab liiga suuri kingi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meghan Markle'i kingad
Meghan Markle'i kingad Foto: Pool / Reuters/Scanpix

Alates sellest, kui prints Harry ja Meghan Markle möödunud aasta sügisel kihlusid, on nii Briti kui rahvusvaheline meedia märganud, et nüüd Sussexi hertsoginna tiitlit kandev Meghan kannab vähemalt üks number suuremaid kingi.

Hertsoginnal olid ka Ascoti võiduajamistel jalas suured kingad, sest fotodel on näha, et ta jala ja kinga kannaosa vahel on umbes poolesentimeetrine vahe, teatab thesun.co.uk.

Sussexi hertsoginna Meghani kingad
Sussexi hertsoginna Meghani kingad Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

Sotsiaalmeedias kommenteeriti, et kas jõukal naisel ei ole tõesti niipalju raha, et osta endale õiges suuruses kingi või ta ei tea oma kinganumbrit.

Moeeksperdi Harriet Davey sõnul teeb Sussexi hertsoginna õigesti, et kannab avalikel sündmustel number suuremaid kingi ja ta ei ole ainus avaliku elu tegelane, kes nii teeb.

Sussexi hertsoginna Meghani kingad
Sussexi hertsoginna Meghani kingad Foto: POOL New / REUTERS/Scanpix

«Kuulsused ja avaliku elu tegelased kannnavad tihti üks või kaks numbrit suuremaid kingi. Nad peavad palju jalgadel olema ja püsti seisma, jalad väsivad ja võivad punduda või isegi paiste minna, selle tõttu valitakse suuremad kontsakingad,» selgitas asjatundja.

Meghan Markle'i kingad
Meghan Markle'i kingad Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

Davey lisas, et kui jalas on ebamugavad või pitsitavad kingad, siis seda on näha nii liikumisest kui näost.

«Kui jalg paistetab ja king pigistama hakkab, võivad tekkida villid. Pikemal ajaperioodil ka jalanukk ehk hallux valgus, mis võib väga valulik olla. Jalanukid ohustavad neid, kes pidevalt kannavad kõrgekontsalisi kingi, kuna jala labaosa on siis pinges,» teatas ekspert.

Davey jätkas, et kõrgete kontsade kandjad saavad kasutada trikki, panna liiga suurte kingade sisse sisetallad või padjandid, mille hiljem saab jalgade tursudes ära võtta.

Meghan Markle'i kingad
Meghan Markle'i kingad Foto: Pool / Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles